Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Programma Nationale Dodenherdenking in Utrecht

Datum nieuwsfeit: 04-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Utrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Utrecht

PROGRAMMA NATIONALE DODENHERDENKING IN UTRECHT VRIJDAG 4 MEI 2001

Nationale Herdenking van allen - burgers en militairen - die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies.

PROGRAMMA IN UTRECHT:
* 18.00 uur De Nederlandse vlag wordt in de gehele stad halfstok gehangen tot aan zonsondergang.
* 19.00 uur Oecumenische herdenkingsdienst in de Janskerk. De deelnemers aan deze dienst, kunnen zich aansluiten achter aan de stille stoet op de hoek Domstraat/Oudkerkhof. De deelnemers aan de Stille Tocht verzamelen zich op het Pieterskerkhof en stellen zich op in rijen van drie. De plaats voor nabestaanden en overige deelnemers is met borden aangegeven. Voor een goed verloop worden de deelnemers verzocht de ordemaatregelen op te volgen en geen vaandels en vlaggen mee te dragen.
* 19.30-20.00 uur De stoet gaat - in stilte - van het Pieterskerkhof via Voetiusstraat, Domstraat,Oudkerkhof, Stadhuisbrug, Choorstraat, Maartensbrug, Servetstraat naar het Domplein. Tijdens de Stille Tocht luiden de kerkklokken.
* 20.00 uur Einde klokgelui en het begin van 2 minuten stilte, aangegeven door de eerste slag van de acht slagen van de klok in de Domtoren en het trompetsignaal "Geef Acht".
* 20.02 uur Trompettist Sjoerd Mevissen blaast de "Last Post", waarna De Utrechtse Christelijke Muziekvereniging De Bazuin, twee coupletten van het Wilhelmus speelt, welke door de aanwezigen worden meegezongen. Tijdens het zingen van het Volkslied wordt namens de burgerij een krans gelegd bij het Verzetsmonument. Daarna defileren de aanwezigen langs het monument en kunnen bloemen, die meegebracht zijn, bij het monument worden neergelegd. Tijdens het defilé wordt het Domcarillon bespeeld door de Stadsbeiaardier Arie Abbenes.
* 20.20 uur Bezinningsbijeenkomst in de Domkerk. Drs. J. Veldhuis, voorzitter College van Bestuur Utrechtse Universiteit, houdt een herdenkingstoespraak. Medewerking wordt tevens verleend door declamatrice Corrie van der Linden, de organist van de Domkerk Jan Jansen en de Utrechtse Politiemannen-Zangvereniging Excelsior.

Financiële bijdragen voor de krans, die namens de burgerij bij het Verzetsmonument op het Domplein wordt gelegd, kunnen worden gegeven via de collectebussen in de domkerk. Ook is het mogelijk een bijdrage te storten op girorekening 75651 van de Credit- en Effectenbank te Utrecht, rekeningnummer 69.96.30.266 t.n.v. 'Comité Stille Rondgang'.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie