Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Speciale 4 mei-aflevering KRO De Wandeling Etty Hillesum

Datum nieuwsfeit: 04-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Afzender: (wandeling@kro.nl)

Contactpersoon: Tom Dirks

Speciale 4 mei-aflevering KRO De Wandeling met Etty Hillesum

Datum: 4 + 6 mei 2001

Speciale 4 mei-aflevering van KRO De Wandeling:
Dagboeknotities Etty Hillesum herleven op tv.

"Als je echte vrede wilt dan kan dat alleen als eerst ieder individu vrede in zichzelf vindt en haat tegen medemensen (...) uitroeit", schrijft Etty Hillesum in haar dagboek. Ze wordt in 1943 in Auschwitz door de nazi's om het leven gebracht. Haar dagelijkse aantekeningen van de oorlogs- en kampervaringen zijn gebundeld in het dagboek 'Het verstoorde leven'.

In KRO De Wandeling praat Lucette Verboven met Etty Hillesum, gespeeld door een actrice, over de zoektocht naar de zin van het leven. Haar manier van denken wordt duidelijk nadat zij door een officier van de Gestapo is ondervraagd. "Het liefst was ik meteen een psychologische sessie met hem begonnen in het besef dat zulke jongens zeer beklagenswaardig zijn zolang ze geen kwaad kunnen. Maar dat ze levensgevaarlijk zijn als ze op de mensheid losgelaten worden." KRO De Wandeling verbeeldt het verhaal van Etty Hillesum op een experimentele wijze, namelijk met minimal-drama. De tekst van het programma is gebaseerd op fragmenten uit haar dagboek.

KRO De Wandeling, vrijdag 4 mei 16.30 uur, Nederland 1 (HH. op zondag 6 mei 09.30 uur)

KRO

Postbus 23000

1202 EA

Hilversum

Telefoon: 035 671 35 27reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie