Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Bromfietsdiefstal

Datum nieuwsfeit: 04-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 4-05-2001 Persberichten district Maastricht (14.15 u) Vrijdag, 4 mei 2001

District Maastricht

Maastricht; bekeurd
De politie heeft afgelopen donderdagmiddag en avond bij een verkeerscontrole op de Akersteenweg in Maastricht een vijftiental voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het rijden door het rode verkeerslicht, het niet dragen van de autogordel, het negeren verkeersteken rijrichting tot het niet APK gekeurd zijn van het voertuig.

Maastricht; bromfietsdiefstal
Personeel van een winkelbedrijf aan de Kastanjelaan in Maastricht zagen afgelopen donderdagmiddag plotseling een tweetal onbekende jongens de bromfietsscooter stelen van een
collega-winkelpersoneelslid. Omdat het tweetal zich betrapt wist lieten ze de bromfiets achter en reden op hun eigen bromfiets er vandoor. Bij de politie is aangifte gedaan. De politie kreeg aanwijzingen omtrent de vermoedelijke identiteit van een van de bromfietsdieven en stelt dan ook een nader onderzoek in.

Cadier en Keer; videocamera
Een 30-jarige man uit Amsterdam heeft bij de politie aangifte gedaan van een straatroof. Een onbekende bromfietsbestuurder die afgelopen donderdagmiddag op de Rijksweg in Cadier en Cadier en Keer kwam aangereden, griste in het voorbijrijden de videocamera uit de handen van het slachtoffer. Echter de bromfietsbestuurder verloor op een gegeven moment vermoedelijk zijn grip op de camera waarna het toestel uit zijn handen glipte en op de grond viel. Vervolgens reed een vrachtwagen erover. De gedupeerde eigenaar restte alleen nog de geheel kapotte videocamera en deed bij de politie aangifte.

Valkenburg/Berg en Terblijt; onder invloed
De politie heeft afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht een 37-jarige automobilist uit Valkenburg a/d Geul bekeurd met een boete van fl. 410,-. Bij controle op de Berkelstraat in zijn woonplaats bleek dat de man onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 0,6 promille alcohol in zijn bloed had.
Tegen een 32-jarige automobilist uit Berg en Terblijt maakt de politie proces-verbaal op. Bleek namelijk dat die bij controle afgelopen donderdagavond op de Meldermunsterweg in Berg en Terblijt eveneens onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse wees uit dat hij bijna 0,6 o/oo alcohol in zijn bloed had. Omdat de verdachte bij de politie bekend is voor een eerder soortgelijk gepleegd delict, maakt de politie proces-verbaal tegen hem op. Beide automobilisten kregen een rijverbod.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie