Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rechter stelt Circuit Park Zandvoort in gelijk

Datum nieuwsfeit: 04-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Persbericht

Rechter stelt Circuit in gelijk

Zandvoort, 4 mei 2001. De rechter in kortgeding te Den Haag heeft zich donderdag 3 mei jl. uitgesproken voor handhaving van het huidige en reeds lang bestaande regime op Circuit Park Zandvoort en de stellingname van de Nederlandse Autorensport Vereniging (NAV) 'te kort door de bocht' vindt. Het geding was door Circuit Park Zandvoort aangespannen, aangezien de NAV weigert in te stemmen met de financiële regeling zoals deze al jaren bestaat.

Op 30 maart 2001 heeft de KNAC Nationale Autosport Federatie (KNAF) een Circuit Park Zandvoort een organisatielicentie verleend voor een aantal met name genoemde evenementen zoals: DTM, Marlboro Masters, endurance races, Italia a Zandvoort en British Race Festival. De klassen welke strijden voor de diverse Nederlandse kampioenschappen blijven onder de vlag van de NAV vallen.
De NAV blijft zich tegen een organisatielicentie van Circuit Park Zandvoort verzetten en wil een wijziging van de financiële en andere voorwaarden (o.a. TV-rechten).
Inmiddels vonden op 14 en 16 april 2001 de onder de organisatielicentie van de NAV vallende Paasraces plaats, overeenkomstig de eerder tussen Circuit Park Zandvoort en NAV gemaakte en reeds jaren geldende, afspraken. Aangezien overleg over de financiële en nadere voorwaarden niet kon plaatsvinden, vanwege afwezigheid van betrokken personen voor 17 mei 2001, verzocht Circuit Park Zandvoort op 24 april jl. om de bevestiging van de NAV dat de onder de organisatielicentie van de NAV vallende Seiko Sportura Internationale Races op 5 en 6 mei, zullen plaatsvinden overeenkomstig de reeds eerder gemaakte afspraken, aangezien Circuit Park Zandvoort recht en belang heeft dat duidelijkheid bestaat over deze voorwaarden en wederzijdse verplichtingen op het moment dat dit evenement plaatsvindt.

De NAV heeft bij brief van 27 april jl. geweigerd deze bevestiging te geven en heeft uitdrukkelijk geweigerd in te stemmen met de regeling identiek aan die van de Paasraces. De door de NAV te heffen inschrijfgelden (die de deelnemers aan de races betalen) worden verdeeld tussen Circuit Park Zandvoort (58%) en de NAV (42%). Alle overige inkomsten en kosten komen voor rekening van de circuitexploitant. Deze financiële condities zijn reeds vele jaren ongewijzigd gebleven.
De weigering van de NAV kan niet worden aanvaard en creëert voor Circuit Park Zandvoort een hoogst onduidelijke en onwenselijke positie.

Tot op de dag van vandaag is Circuit Park Zandvoort bezig met de aanpassing van het huidige circuit, teneinde een accommodatie van internationale allure te worden. Zo zijn inmiddels een nieuwe pitsstraat, een VIP-complex, verlenging van de baan en de geluidsanering hiervan, gerealiseerd. Tevens wordt begin juni een nieuwe overdekte hoofdtribune in gebruik genomen. De totale investeringen hiermee gemoeid bedragen circa 25 miljoen gulden. De NAV heeft hieraan geen enkele financiële bijdrage geleverd. De ommekeer van de standpunten van de NAV werd verleden jaar ingezet toen plotseling de TV-rechten en even later een flink gedeelte van de recette verkregen tijdens de Formule 1-demonstratie van Jos Verstappen, werden opgeëist.

Voor informatie: Dirk Buwalda, telefoon 023-5740760 of 06-54644347reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie