Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Delegatie uit Oxford op bezoek in Leiden

Datum nieuwsfeit: 04-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Delegatie uit Oxford op bezoek in Leiden

Van donderdag 3 mei tot dinsdag 8 mei zal er een delegatie uit de Engelse partnerstad Oxford in Leiden aanwezig zijn. De delegatie bestaat naast de vrouwelijke Lord Mayor (burgemeester) Maureen Christian, uit stedenbandambtenaar May Wylie, leden van het stedenbandcomité en leden van het Royal British Legion (oud-strijders). De delegatie, die uit ongeveer 25 personen bestaat, wordt ondergebracht bij Leidse gastgezinnen, waarvan velen reeds jarenlang goede contacten hebben met Oxford. De Lord Mayor verblijft van 4-6 mei in Leiden.
Donderdagavond wordt de delegatie traditiegetrouw begroet op de Lorentzschool aan de Van Vollenhovenkade.
Op vrijdag 4 mei vindt er een gemeenschappelijke vergadering van de stedenbandstichtingen uit Leiden en Oxford plaats. Op 4 mei neemt de delegatie uit Oxford om 19.00 uur deel aan de Dodenherdenking in de Marekerk en de daaropvolgende stille tocht naar het monument bij Molen De Valk.
Op zaterdag 5 mei is er om 12.30 uur voor gasten, gastgezinnen en genodigden een receptie in de tuinkamer van de Hooglandse Kerk, ter gelegenheid van de viering van het 55-jarig jubileum van de stedenband. Namens de gemeente zal hierbij burgemeester Postma spreken.
Zaterdagavond staat het jaarlijkse diner van de gasten en de leden van de vereniging Vrienden van Oxford op het programma. Hierbij zitten ook burgemeester Postma en zijn echtgenote aan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie