Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mogelijkheden voor ziekenhuizen in Oldenzaal en Zierikzee

Datum nieuwsfeit: 04-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Mogelijkheden voor ziekenhuizen in Oldenzaal en Zierikzee

Vrijdag 4 mei 2001, persbericht nummer 43

Minister Borst van VWS ziet mogelijkheden voor een goede vorm van ziekenhuiszorg in Oldenzaal en Zierikzee. Zij heeft dat vandaag meegedeeld in een brief aan de Tweede Kamer over de positionering van kleinere ziekenhuizen.
Voor beide plaatsen zijn verschillende oplossingen voor de ontstane problematiek voorhanden.

Oldenzaal

De minister sluit wat Oldenzaal betreft aan bij plannen zoals die de afgelopen maanden onder regie van de provincie Overijssel zijn ontwikkeld. Dat betekent dat met name de tweedelijns verloskunde uitgebreid zal worden. Het ziekenhuis en de verzekeraar kunnen hiervoor het initiatief nemen. De verzekeraar zal ook nadere afspraken moeten maken over de zwaardere taak voor het ambulancevervoer.
In de adviezen over Oldenzaal is namens alle partijen gepleit voor een extra inspanning van de minister vooral voor de tweedelijns verloskunde en compensatie voor de taakverzwaring van de ambulancedienst.

Zierikzee

Het Oosterscheldeziekenhuis heeft vestigingen in Goes en Zierikzee. Het ziekenhuis heeft het door personeelstekorten en teruglopend aantal patiënten steeds moeilijker om beide locaties volwaardig open te houden. Daarom gaat de klinisch-specialistische zorg naar Goes.
Volgens de minister zullen alle specialismen die in Goes aanwezig zijn poliklinisch ook in Zierikzee beschikbaar zijn. Ter compensatie krijgen nieuwe initiatieven in Zierikzee de kans zich te ontwikkelen. Die initiatieven komen, met intensivering van de samenwerking in de ketenzorg de zorg in Schouwen-Duiveland als geheel ten goede. Zo komt er in Zierikzee een vaatpoli. Ook ziet het ernaar uit dat nog dit jaar een kortverblijfafdeling, uitgevoerd door verpleeghuizen en verzekeraar, gerealiseerd wordt. Op het terrein van het ziekenhuis wordt een huisartsenpost gevestigd. Ook wordt ernaar gestreefd bij het ziekenhuis weer een ambulancepost te vestigen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie