Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bull lanceert AIX 5L

Datum nieuwsfeit: 04-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Persbericht

Bull lanceert AIX 5L, de nieuwe generatie AIX
met meer flexibiliteit en betere prestaties

Bull verstevigt zijn positie op de Europese UNIX-servermarkt en zet de strategische beleidslijn van een open klantenstrategie voort

Amsterdam, mei 2001 - Bull Infrastructure & Systems (I&S) lanceert AIX® 5L, een nieuwe versie van het AIX-besturingssysteem, het resultaat van een intensieve samenwerking van bijna 10 jaar met IBM. AIX 5L is beschikbaar voor de meeste Escala enterprise servers, in het bijzonder voor de twee nieuwste modellen, de Escala PL600T en de Escala PL600R.

Keuzevrijheid
De lancering van de AIX 5L illustreert perfect de open strategie van Bull I&S: klanten echt laten kiezen uit de beste technologieën. AIX 5L is een multi-platform besturingssysteem, dat zowel Power PC als Intel® Itanium(tm) processor-servers ondersteunt. AIX 5L is onafhankelijk van de processortechnologie, waardoor complete e-infrastructuren kunnen worden ingezet via AIX.
De open strategie van Bull wordt ook ondersteund door de broncode van de AIX 5L, die compatibel is met Linux-toepassingen. Zo kunnen klanten gemakkelijk al hun toepassingen in één Linux-omgeving ontwikkelen en onderhouden.

Bull I&S beschikt over jarenlange AIX-expertise
Sinds 1992 heeft Bull I&S sterke banden met IBM voor wat betreft de ontwikkeling en evolutie van AIX, en zeer recent de AIX 5L. Bull I&S is één van de oprichters van de AIX 5L OEM Council, waartoe alle grote OEM's behoren die AIX 5L ondersteunen. Bull's belangrijkste bijdragen aan AIX zijn met name gelegen in de SMP-architectuur, internet (implementatie van IPV6), veiligheid (beveiliging van B1-besturingssystemen, implementatie van IPsec en IP mobile) en beheer (ontwikkeling van de AIX Workload Manager).

Bull I&S biedt zijn klanten de middelen en know-how van het grootste AIX-expertisecentrum in Europa. Klanten en partners kunnen concreet hun voordeel doen met de aldaar beschikbare kennis, hard- en software voor hun IT-projecten en bij het porten van hun toepassingen.

Tal van partners, zoals Ingram Micro, die onlangs dealer werd van de Escala en Express5800-plaforms, erkennen deze toegevoegde waarde. "Ingram Micro verstevigt zijn positie op de UNIX enterprise servermarkt aanzienlijk," aldus Franck Laga, Directeur, Enterprise Solutions, Ingram Micro France. "Ons nieuwe partnership met Bull Infrastructure & Systems is gebaseerd op hun expertise op het gebied van AIX, en de garantie dat hun aanbod de laatste nieuwe AIX-ontwikkelingen bevat. We kunnen vaststellen dat beide factoren aanzienlijk bijdragen aan het concurrerend vermogen van ons aanbod en de kwaliteit van de service ten opzichte van onze resellers."

Bull neemt de leiding in een dynamische nieuwe markt Bull I&S is het eerste bedrijf dat AIX 5L liet werken op een 16 way Intel® Itanium(tm)-server en steeds komen er ISVs naar de expertise centra om hun toepassingen zo snel mogelijk te porten naar de nieuwe omgeving. Wereldwijd helpt Bull I&S zijn klanten met het snel inzetten van zo'n 70.000 geavanceerde AIX-systemen, die noodzakelijk zijn om hun e-business-ambities te kunnen waarmaken. Bull's sterke positie op deze dynamische markt rechtvaardigt de strategische investeringen door Bull en zijn klanten in AIX, het belangrijkste besturingssysteem op de enterprise servermarkt.

Over Bull
Bull is een internationale IT-groep die actief is in meer dan 100 landen. De groep realiseerde in 2000 een omzet van 3,2 miljard euro. Bull richt zich bovenal op het leveren van een veilige e-infrastructuur plus de diensten daaromheen. De relaties van Bull moeten optimaal van de net-economie kunnen profiteren. Een voortvarende e-strategie is voor Bull even hot als excellente e-software. Allianties met de beste partners en eigen expertise op het gebied van integratie, onderhoud, beveiliging en ondersteuning zorgen voor een uitgebreid portfolio op het gebied van IT-diensten, systemen en software.

De groep is georganiseerd in twee grote autonome eenheden: Bull Infrastructure & Systems (I&S) en Integris. Bull I&S levert gebruiksklare internetsystemen en net-infrastructuuroplossingen met gegarandeerde prestaties, schaalbaarheid en beschikbaarheid. Bull I&S beschikt over technologische expertise die uniek is in Europa. Integris is een pan-Europees IT-bedrijf voor consulting, systeemintegratie en managementdiensten, dat sterk geconcentreerd is op telecomaanbieders, internetoplossingen en outsourcing.
Voor meer informatie surf naar: www.bull.com.

Escala is een gedeponeerd handelsmerk van Bull S.A. AIX is een gedeponeerd handelsmerk van IBM Corp. en wordt in licentie gebruikt. UNIX is een gedeponeerd handelsmerk van de Open Group. Alle andere handels-, dienstenmerken en bedrijfsnamen zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

# # #
Neem voor meer informatie contact op met:

Creative Strategies Bull Benelux N.V.
Frederik Schepens Richard Kuit
Streekbaan 196 Hogehilweg 21
1800 Vilvoorde 1101 CB Amsterdam-Zuidoost
België Nederland
Tel:+32(0)2 267 4160,Fax:+32(0)2 267 1289 Tel.:+31(0)20 430 2177,Fax:+31(0)20 430 2911
E-mail: fre@creative-strategies.be E-mail: (Richard.Kuit@bull.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie