Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

EC wijst vogelbescherming bij heringebruikname IJzeren Rijn

Datum nieuwsfeit: 04-05-2001
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Europese Commissie wijst op belang vogelbescherming bij heringebruikname IJzeren Rijn

De eisen die voortvloeien uit Europese natuurbeschermingsrichtlijnen vormen mogelijk een belemmering voor heringebruikname van het IJzeren-Rijntracé. Dat blijkt uit antwoorden van de Europese Commissie op vragen die europarlementariër Ria Oomen-Ruijten (CDA) samen met Belgische en Duitse collega's stelde. De europarlementariërs nemen geen genoegen met vage antwoorden en eisen duidelijkheid.
De vijf europarlementariërs, allen afkomstig uit het Zuid-Nederlandse grensgebied, vroegen de Europese Commissie naar de milieu-eisen die aan een heringebruikname van het historische IJzeren-Rijntracé zijn verbonden. De Commissie, bij monde van verantwoordelijk commissaris De Palacio, is van mening ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie