Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Activiteitenoverzicht Watertoren Axel

Datum nieuwsfeit: 05-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Axel

zeeuws vlaanderen

Watertoren bruist van activiteiten

ACTIVITEITENOVERZICHT WATERTOREN


* zaterdag 5 mei 2001 : Waterfietstocht
Het bezoekerscentrum "de Watertoren" ligt in het centrum van het voormalige waterschap Axeler Ambacht.
Voor een uitleg over het werk van het waterschap neemt een IVN-watergids u die middag per fiets mee langs de waterwerken in de omgeving.
Aanvang : 13.30 uur
Voor informatie : mw. M Langeveld (beheerscommissie watertoren) 0115-648432


* zaterdag 30 juni 2001 : "Struin in de tuin" Bij het tuinieren ligt de nadruk op planten, maar wist u dat de tuin ook vol zit met dieren ?
Kevers, vliegen, wantsen, spinnen, slakken en luizen - honderden kleine en wat grotere dieren voelen zich prima thuis in een tuin. Je ziet ze bijna nooit, maar ze zijn er wel, al die kleine kriebeldiertjes ! Dat komt omdat de meeste zich verstoppen, onder een steen, een stuk hout of tussen dode bladeren. Daar voelen ze zich thuis.
Vanmiddag gaan we o.l.v. een natuurgids rond de watertoren en in het natuurgebied Smitsschorre op zoek naar bloemen, kleine wriemelende beestjes en wat niet al.
Aanvang : 13.30 uur
Voor informatie : mw. M. Langeveld (beheerscommissie watertoren) 0115-648432


* zaterdag 11 augustus 2001 : "Vlinders kijken" Van alle insecten zijn vooral de vrolijk gekleurde dagvlinders populair bij veel mensen.
Ga maar na : wanneer er bijvoorbeeld mieren of bijen op je afkomen, zul je eerder wegrennen dan dat je ze uitgebreid gaat bekijken. De meeste insecten vinden we maar lastig en engMaar gaat er toevallig een vlinder op je arm zitten, dan vind je dat waarschijnlijk alleen maar leuk ! Als je er op gaat letten, dan kun je in en om de stad zeker 20 verschillende soorten dagvllinders tegen komen. Leden van de Vlinderwerkgroep van de Steltkluut nemen u mee op vlinderexcursie.
Aanvang : 13.30 uur
Voor informatie : mw. M. Langeveld (beheerscommissie watertoren) 0115-648432


* zaterdag 22 september 2001 : "Herfstwandeling" De herfst brengt ons dagen van storm en regen. Maar in september, de eerste herfstmaand, is het vaak nog lekker weer. Tijdens de wandeling door het Axelse bos, zullen we vast en zeker heel wat nieuws ontdekken.
Aanvang : 13.30 uur
Voor informatie : mw. M. Langeveld (beheerscommissie watertoren) 0115-648432


* zaterdag 29 september 2001 : "Grootouder-kleinkind natuurdag" "Op avontuur door de natuur"
Organisatie : Staatsbosbeheer/Stichting Veldwerk Nederland / IVN Bijzonderheden : aanmelden uiterlijk vrijdag 28 september a.s. tot 12.00 uur
Kosten : volwassenen f 25.-- p.p. en kinderen f 15,-- p.p. Alles inbegrepen !
Meenemen: laarzen, goed schoeisel en eventueel regenkleding zijn aan te bevelen.
Vorig jaar openden een zestal boswachterijen van Staatsbosbeheer de poorten voor de Grootouder-kleinkind Natuurdag van de Stichting Veldwerk Nederland.
Een gezamenlijk dagje "Op avontuur door de natuur". Dit leidde tot groot enthousiasme van alle deelnemers. Grootouders en kleinkinderen blijken elkaars belevenis enorm te versterken. Op dit succes wordt dit jaar in Zeeuwsch-Vlaanderen voort geborduurd.
Op deze dag kunnen grootouders vanuit het bezoekerscentrum "de Baeckermat" (Westdorpe) en bezoekerscentrum "de Watertoren Axel" onder begeleiding de natuur intrekken, voor een ontdekkingstocht met hun kleinkinderen. Gewapend met schepnetten, loupes, verrekijkers, zoekkaarten e.d. worden ontdekkingen gedaan en met elkaar in verband gebracht. Onderbroken door een uitgebreide lunch is men 's morgens en s middags bezig met onderzoek in -, met-en van de natuur.
Tijd: van 9.30 tot 16.00 uur
Voor informatie : Esther Baecke, 0115-453832

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie