Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Straattheater richt 'bloedbad' aan op bevrijdingsdag

Datum nieuwsfeit: 05-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


| De Vredessite / Nieuws 2001 |

'Bloedbad' op bevrijdingsdag

5 mei 14.00 uur Dam, Amsterdam
Straattheateraktie door aktiegroep Wapentuig! op de Dam, bevrijdingsmonument, daarna op het Museumplein op het bevrijdingsfestival
In een straattheateraktie zal Wapentuig het publiek duidelijk proberen te maken dat er geen bevrijding is zolang er gigantische bedragen worden verdiend aan wapenhandel. Bedrijven hebben belang bij het in stand houden van oorlog, geweld en agressie in de wereld. Het thema´Vrijheid is leven zonder Angst´ is wat ons betreft dan ook schrijnend.
WE PROUDLY PRESENT:
NETHERLANDS No 6 on the world ranking list of weaponproducing countries
Afgelopen 1 mei vond er een door Wapentuig georganiseerde fietstocht plaats door Amsterdam waar zon 130 mensen aan deelnamen. De tocht voerde langs diverse wapen(gelinkte)bedrijven Er werden 4 Amsterdamse bedrijven uitgelicht. Op deze nationale feestdag, 5 mei, willen wij bedrijven uit verschillende hoeken van Nederland onder de aandacht brengen. In de aktie zullen vertegenwoordigers van diverse wapen(gelinkte)bedrijven in Nederland, zelf het bloedbad aanrichten op burgerslachtoffers. De anonieme factor de soldaat wordt voor de duidelijkheid nu eens achterwege gelaten. Degenen die verantwoordelijk zijn voor de wapens zelf, of onderdelen daarvoor, en zich verrijken aan (oorlogs)geweld blijven meestal buiten schot. Zij mogen nu eens zelf in het voetlicht staan. Bedrijven als Ballast Nedam, Eurometaal, HSA, Schelde Damen, Siemens en STORK zullen aantreden voor het bloedbad.


Voor informatie over de aktie 020-6650273 of 06-51152499 Achtergrondinformatie over wapentuig en de Nederlandse wapenindustrie:
Wapentuig www.wapentuig.org
Campagne Tegen Wapenhandel www.antenna.nl/amokmar Pesthuislaan 39, 1054 RH Amsterdam, Phone/Fax: +31 20 6164684

_____

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie