Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Perberichten Regiopolitie Groningen

Datum nieuwsfeit: 05-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 5-05-2001
Perberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 5 mei 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: dronken bromfietser tegen taxi aan
In de Oude Boteringestraat raakte vrijdagnacht de taxi van een 32-jarige Groninger een 35-jarige bromfietser uit Niezijl. Er ontstond een aanrijding en de betrokkenen moesten blazen. De man uit Niezijl blies een promillage van 1.95 en hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Groningen: man (19) zwaait met messen
Politieagenten werden vrijdagnacht naar een café aan de Korreweg gestuurd omdat een 19-jarige man uit Groningen op straat met een hamer en messen stond te zwaaien. Bij het café zette de man het bij het zien van de agenten het op een lopen maar hij kon na een korte sprint worden achterhaald. In het café bleek ruzie te zijn geweest waarop de man thuis het wapentuig had opgehaald en met de voorwerpen was gaan zwaaien. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: winkeldief met onbekende identiteit
Een man met een onbekende identiteit werd vrijdagavond door supermarktpersoneel in de Akerkhof betrapt op het wegnemen van goederen die hij onder zijn jas had verstopt. Bij controle bleek de man tenminste drie verschillende namen te gebruiken. Hij is overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie voor het achterhalen van de ware identiteit. Proces-verbaal voor de winkeldiefstal is opgemaakt.

Groningen: rijden onder invloed
Op de van Iddekingeweg en de Korreweg werden vrijdagnacht twee automobilisten betrapt op het rijden onder invloed. In het zuiden van de stad werd een 53-jarige Stadjer gecontroleerd en hij blies een promillage van 1.15. Een 30-jarige plaatsgenoot werd op de Korreweg gecontroleerd omdat hij met een defect achterlicht reed. Bij controle bleek de man een promillage van 1.1 te blazen. De mannen kregen een rijverbod en een dagvaarding.

Groningen: boze taxichauffeur slaat
Op de Grote Markt ontstond vrijdagnacht bijna een botsing tussen een 35-jarige taxichauffeur en een 20-jarige fietser uit Deventer. De fietser plaatste zijn voorwiel tegen de taxi aan wat de chauffeur in woede deed ontsteken. Hij gaf de man een klap in het gezicht en werd door de politie voor mishandeling aangehouden. Na verhoor werd hij op vrije voeten gesteld.

Winschoten: processen-verbaal voor geluidsoverlast Afgelopen week heeft de politie in Winschoten twee processen-verbaal uitgeschreven tegen twee uitbaters van twee cafés aan het Marktplein in Winschoten. De uitbaters kregen de prent omdat zij zich schuldig maakten aan het onvoldoende tegengaan van geluidshinder uit de beide zaken. In één café bleek geknoeid te zijn aan de verplichte geluidsbegrenzer en in de andere zaak bleek een ander geluidsinstallatie op de begrenzer te zijn aangesloten. Het vorige weekend werd geconstateerd dat beide cafés toch muziek ten gehore brachten terwijl dit dus niet via goedgekeurde begrenzers gebeurde. De uitbaters zijn afgelopen week gehoord door de politie en kregen een proces-verbaal. De gemeente Winschoten heeft beide cafés aangeschreven binnen veertien dagen de installatie weer op orde te brengen. Mocht dit niet gebeuren dat kan de gemeente bestuursrechtelijke maatregelen nemen.

Scheemda: rookgranaat gaat af in Esborgstraat
Bewoners van de Esborgstraat in Scheemda zagen vrijdagavond een enorme rookontwikkeling in hun straat. Ter plaatse bleek er een zogenaamde rookgranaat afgegaan te zijn. Onduidelijk is wie het projectiel ontstoken heeft. De brandweer van Scheemda zorgde voor de afvoer van het projectiel. Nader onderzoek is ingesteld.

Midwolda: benzinedief aangehouden
Een 22-jarige man uit Veendam is vrijdagmiddag aangehouden omdat hij bij een benzinepomphouder aan de N3662 bij Midwolda twee jerrycans met benzine had gevuld en was weggereden zonder af te rekenen. Hij kon bij zijn woning in Veendam worden achterhaald en wed naar het bureau gebracht. De man betaalde alsnog de brandstof en kreeg een schikkingsvoorstel van f 325.- .

Bedum: twee jongens aangehouden voor vernieling Surveillerende agenten zagen vrijdagnacht op de Molenweg dat een fiets werd vernield door twee jongens. De beide verdachten ( 19 jaar uit Bedum) werden aangehouden en voor nader verhoor naar het bureau gebracht.

Ten Post: race brommer
Een politiewagen had vrijdagmiddag enige moeite om op de Rijksweg een zeer snelle brommer tot stoppen de brengen. De snelheid van de racebrommer liep tegen de 95km per uur aan. In Winneweer werd de 25-jarige bestuurder aan de kant gedirigeerd en de brommer voor een algemeen technisch onderzoek naar het bureau vervoerd. De jongeman kan diverse bonnen verwachten.

Sappemeer: bromfietser zonder helm onder invloed Op de Noorderstraat in Sappemeer werd een 27-jarige bromfietser uit Winschoten vrijdagnacht gecontroleerd omdat hij zonder helm op reed. Hij bleek gedronken te hebben (1.35 promille). De man gedroeg zich recalcitrant en op het bureau bleek zijn brommer niet verzekerd. Hij krijgt diverse processen-verbaal voor het onverzekerd, zonder helm en onder invloed rijden.

Onderdendam: automobilist met auto in de sloot
Op de Winsumerweg bij Onderdendam reed een 18-jarige man uit Winsum met zijn auto in de sloot. Hij kwam er met een nat pak maar zonder letsel vanaf. Bij controle bleek hij niet in het bezit van een rijbewijs en onder invloed van alcohol. Hij blies een promillage van 0.75. De auto is afgevoerd.

Midwolde / Leek: rijden met een slok op
Op de A7 bij Leek moest een 39-jarige automobilist uit Winsum vrijdagnacht de alcoholtest ondergaan. Hij blies een promillage van
1.0. Op de Oude Postweg in Midwolde werd een 29-jarige automobilist uit Nieuw-Roden betrapt op het rijden onder invloed. Hij liet de meter op 1.35 promille uitslaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en beide mannen kregen een dagvaarding.

Zuidhorn: bon voor belediging
Een medewerker van een grillroom aan de Overtuinen in Zuidhorn was het er vrijdagavond niet mee eens dat hij een bon kreeg voor zijn fout geparkeerde auto. Hij schold tot tweemaal toe de agent uit en werd aangehouden. Na verhoor op het bureau werd hij op vrije voeten gesteld en krijgt hij een bon voor belediging.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900 - 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie