Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen

Datum nieuwsfeit: 05-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 14.30 uur
Automobilist onder invloed

MAARSSEN Een 20-jarige automobilist uit Maarssen is vannacht betrapt op het rijden onder invloed van alcohol op de Verbindinsweg.

Het slingerend rijgedrag was de politie opgevallen waarop de man aan de kant werd gezet. De blaastest op straat was positief en de man moest mee naar het bureau. Na de ademanalyse bleek dat de man 0,80 promille alcohol in zijn bloed had.

De man kreeg een boete van 410 gulden.

Bekeurd voor wildplassen

MONTFOORT Een 38-jarige man uit Woerden werd afgelopen nacht op de Plaats bekeurd voor het wildplassen.

Een surveillerende politieman zag de man tegen een pui plassen, sprak hem aan en vroeg hem naar zijn naam. Toen de Woerdenaar zijn naam opgaf, voelde de politieman aan zijn water dat de man niet zijn juiste naam opgaf en vroeg door. De man, die behoorlijk gedronken had, bleek toen niet meer mee te willen werken en werd naar het bureau gebracht.

Na de voorgeleiding op het bureau gaf de man wel zijn juiste naam op. Na ontvangst van twee bekeuringen, voor het wildplassen en opgeven van een valse naam, werd de man weer in vrijheid gesteld.

Alcoholcontrole

KOCKENGEN Bij een alcoholcontrole op Gieltjesdorp in de late middag en vroege avond van vrijdag 4 mei moesten 216 bestuurders op straat een blaastest afleggen.

Daarvan moest maar 1 bestuurder mee naar het bureau, maar na de ademanalyse bleek dat de uitslag onder de toegestane limiet van 0,5 promille bleef.

Controles met de lasergun

WOERDEN Vrijdagmiddag werd met de lasergun gecontroleerd op de Utrechtsestraatweg. Vier bestuurders kregen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/u., terwijl 50 is toegestaan. Een snorfietser reed 50 km/u. waar deze maar 25 mocht rijden.

Daarnaast werden ongeveer 25 bestuurders aan de kant gezet voor een algemene controle. Diverse bestuurders kregen een bekeuring voor ondermeer het niet hebben van een kentekenbewijs, niet kunnen tonen van het rijbewijs, niet dragen van de autogordel, het niet kunnen tonen van het bromfietscertificaat.

Daarna werd het verkeer gecontroleerd op de Wulverhorstbaan en werden 47 bestuurders aan de kant gezet. Daar kregen 19 bestuurders een bekeuring, ondermeer voor het niet dragen van de autogordel, niet kunnen tonen van het rijbewijs, rijden zonder geldig nederlands rijbewijs.

Automobilist te water
WOERDEN Een 49-jarige automobilist uit Woerden raakte gistermiddag met zijn auto in het water langs Barwoutswaarder maar hield er, op een nat pak na, geen noemenswaardig letsel aan over.

Toen de politie ter plaatse kwam bleek het topje van de antenne op het dak nog net boven het water uit te steken, maar de bestuurder had gelukkig kans gezien om vrijwel ongedeerd uit de auto te komen.

Na een blaastest bleek dat de man geen alcohol had gedronken. Volgens zijn verklaring was hij in de berm terecht gekomen, had scherp teruggestuurd, maar schoot toen door en kwam tot stilstand in het water van de Oude Rijn.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie