Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Henny Huisman deelt miljoenen uit in Bussum

Datum nieuwsfeit: 05-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NATIONALE POSTCODE LOTERIJ

Henny Huisman deelt miljoenen uit in Bussum

HENNY HUISMAN DEELT MEGA POSTCODE LOTERIJ JACKPOT

VAN 14 MILJOEN UIT IN BUSSUM

Zaterdag 5 mei was voor de bewoners van de De Berken in Bussum met de postcode 1402 KR een zeer fortuinlijke dag. Henny Huisman kwam daar op bevrijdingsdag de Jackpot van de Nationale Postcode Loterij van ruim 14 miljoen gulden uitreiken. De mega Jackpot bestaat uit een hoofdprijs van 7 miljoen gulden. Daarnaast wordt nog eens 7 miljoen gulden verdeeld onder de overige deelnemers met de winnende postcode. In de winnende postcode spelen, buiten de winnares van 7 miljoen, nog 9 gezinnen mee met in totaal 17 loten. Per lot betekent dit een bedrag van fl. 411.764,71.

3 nieuwe miljonairs in Bussum
Naast de winnares die de hoofdprijs van 7 miljoen gulden in ontvangst mocht nemen, zijn nog twee familie's uit de Berken door de Jackpot in één klap miljonair geworden. Eén familie speelt mee met 5 loten en kreeg in totaal ruim 2 miljoen gulden. Een andere familie speelt mee met twee loten, maar had op één lot een JackpotVerdubbelaar aangevraagd. Hierdoor werd de prijs die op dat lot is gevallen verdubbeld naar fl. 823.529,42. In totaal kreeg deze familie 1,2 miljoen gulden.

Postcode Jackpot
De Postcode Jackpot is in de loop der jaren enorm gegroeid. In 1990 was de maximale stand van de Jackpot nog 1 miljoen gulden, destijds het hoogste bedrag dat ooit te winnen was in een Nederlandse loterij. Door de jaren heen is de maximale stand van de Postcode Jackpot opgelopen tot 14 miljoen gulden, waarvan 7 miljoen naar de winnaar gaat en 7 miljoen verdeeld wordt onder de overige deelnemende loten in de winnende postcode. In 2000 is de Postcode Loterij begonnen met het introduceren van de JackpotVerdubbelaar. Voor deelnemers die een
JackpotVerdubbbelaar hebben aangevraagd, geldt dat de gewonnen Jackpotprijs wordt verdubbeld.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie