Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nationale herdenking bevrijding Wageningen gaat niet door

Datum nieuwsfeit: 05-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensieNieuwsberichten


Nationale herdenking bevrijding Wageningen gaat niet door

28-04-2001

Het National Comité Herdenking Capitulatie 1945 Wageningen en de gemeente Wageningen hebben besloten de nationale herdenking van de bevrijding op 5 mei niet te laten doorgaan. Reden is de mond- en klauwzeercrisis. De organisatoren menen dat door de komst van een groot aantal toeschouwers gerekend werd op 100.000 mensen de kans op verspreiding van het virus te groot is. De herdenking zou ondermeer worden bijgewoond door ZKH Prins Bernhard en minister Frank de Grave van Defensie.

De organisatoren van de herdenking hebben voor ze hun besluit namen advies ingewonnen bij het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. Wel worden er enkele lokale festiviteiten georganiseerd. Onderdeel van de herdenking was een groot defilé van 3.000 veteranen. Daarbij zouden niet alleen veteranen van de Tweede Wereldoorlog meelopen, maar ook veel jonge veteranen, militairen derhalve die de afgelopen jaren zijn ingezet bij de crisisbeheersingsoperaties van de krijgsmacht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie