Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cursus ecologisch tuinieren in Nijmegen

Datum nieuwsfeit: 05-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nijmegen

Cursus Natuurlijk tuinieren

De Gemeente Nijmegen organiseert samen met De Kleine Aarde de cursus Natuurlijk Tuinieren. De cursus is bedoeld voor iedereen die tuinieren een warm hart toedraagt en meer wil weten over ecologisch tuinieren. Het programma ziet er als volgt uit: er zijn twee theoretische lesdagen op zaterdag 5 mei en zaterdag 19 mei waarin de onderwerpen bodem, bemesting, onderhoud en mogelijk een praktijk onderdeel (bijvoorbeeld een houtwal maken) aan bod zullen komen. Alle theorielessen zijn op de praktijk toegespitst.

Vervolgens wordt er nog zes keer een terugkombijeenkomst georganiseerd (31 mei, 14 juni, 16 augustus, 23 augustus, 6 september, 13 september) van telkens een uur op de donderdagavond van 20.00 tot 21.00 uur. In de terugkombijeenkomsten komen onderwerpen aan bod die samen met de cursisten worden vastgesteld afhankelijk van waar vraag naar is. Deze bijeenkomsten vinden telkens op een andere tuin in Nijmegen plaats. Alle bijeenkomsten worden gegeven door Inge Hindriks Voorlichter Ecologisch Tuinieren van De Kleine Aarde in Boxtel, het centrum voor een duurzame leefstijl.
De kosten bedragen 50 gulden per persoon, voor alle bijeenkomsten, inclusief een boekje van De Kleine Aarde over ecologisch tuinieren (minimaal 20 deelnemers - maximaal 30 deelnemers). Contante betaling geschiedt de eerste bijeenkomst.

Aanmelden kan schriftelijk via een kort berichtje bij de gemeente Nijmegen: G520 - Cursus Natuurlijk Tuinieren, antwoordnummer 1939 6500 VC Nijmegen of per E-mail: (econetwerk@nijmegen.nl) En bij De Kleine Aarde: telefonisch op 0411-684921, of per e-mail (Info@dekleineaarde.nl) met als onderwerp "Natuurlijk Tuinieren Nijmegen"

Programma
Twee theorielessen:
data: zaterdag 5 mei Bodem en bemesting zaterdag 19 mei Onderhoud en praktijk tijd: van 10:00 uur tot 14:30 uur
De deelnemers brengen zelf hun lunch mee. Voor koffie en thee wordt gezorgd.
Locatie: Natuurtuin de Goffert, Goffertweg 19 in Nijmegen.

Zes terugkombijeenkomsten op donderdagavond van elk één uur: data: 31 mei, 14 juni, 16 augustus, 23 augustus, 6 september, 13 september
tijd: donderdagavond van 20:00 uur tot 21:00 uur locatie: De diverse locaties worden vooraf tijdig aangegeven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie