Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Studenten starten Race of the Classics in Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 06-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

STICHTING RACE OF THE CLASSICS

Studenten starten Race of the Classics in Rotterdam

Studenten starten Race of the Classics in Rotterdam

De Heineken Race of the Classics wordt dit jaar voor de 13de maal georganiseerd van 6 t/m 13 mei. Ruim 350 studenten zullen, op ongeveer 20 Oudhollands Klassieke zeilschepen, strijden om de felbegeerde Heineken Challenge Cup. Er zal op maandag 7 mei gestart worden vanuit de Veerhaven in Rotterdam waarna de oversteek naar Ramsgate, Engeland zal plaatsvinden. Op 13 mei vindt de finish zoals vanouds plaats in de haven van Amsterdam bij de Oostelijke Handelskade (ter hoogte van de Amsterdam Passengers Terminal). Hier zullen ongeveer 2500 mensen aanwezig zijn om de vloot binnen te halen. Aansluitend is er een spetterend eindfeest, de Port Side Party. Tijdens dit feest zal de Heineken Challenge Cup uitgereikt worden aan het winnende team. De teams bestaan voornamelijk uit ouderejaars studenten, die afkomstig zijn van verschillende management opleidingen uit heel Nederland.

Een start in de grootste havenstad van de wereld betekent voor dit evenement een grote stap voorwaarts. Diverse activiteiten zullen tijdens de start plaatsvinden in en rondom sociëteit 'De Maas,' welke uitstekend past bij het klassieke karakter van de deelnemende schepen. Op zondag 6 en maandag 7 mei zijn zeilschepen als de Geesje van Urk en de Excelsior te bezichtigen in de Veerhaven te Rotterdam.

De Race of the Classics werd in 1989 voor het eerst gevaren op initiatief van studenten van de Amsterdamse Academie, Hoger Onderwijs voor de Financiële sector. Deze opleiding leidt studenten op voor middenkader- en hogerkaderfuncties in de financiële sector. De doelstellingen van de Race of the Classics zijn het bevorderen van (internationale) contacten tussen studenten van verschillende financiële en/of management opleidingen in binnen- en buitenland en het bevorderen van de contacten met het bedrijfsleven.

Voor nadere informatie over de Race of the Classic kunt u contact opnemen met:
Stichting Race of the Classic
Jeroen Derkx, tel. 020 4951260/06 28125108
Bergwijkdreef 10, 1112 XD Diemen
Fax 020 4951263

Tevens kunt u onze website bekijken, www.hrotc.nl

15 feb 01 12:16

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie