Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht/Heerlen

Datum nieuwsfeit: 06-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht/Heerlen 6-05-2001 Persberichten districten Maastricht en Heerlen (JvK)

District Maastricht

Maastricht, inbraak woning
In de loop van zaterdagavond werd ingebroken in een woning aan de Amperestraat. De achterdeur bleek te zijn geforceerd. De hele woning werd doorzocht. Uit de woning verdwenenen met name grote stukken zoals een computer, televisie en geluidsboxen.

Maastricht, jongens plegen vernielingen
De politie van Maastricht heeft zondagochtend omstreeks 02.10 uur op de Scharnerweg twee jongens van 15 en 16 jaar uit Maastricht en Eijsden aangehouden omdat ze enkele geparkeerde autos hadden vernield. De politie reageerde op een telefonische melding van een getuige. Tussen de Scharnerweg en de Duitse Poort vond de politie zeven autos waarvan de spiegels waren afgerukt. Vermoedelijk is dit eveneens het werk van de twee. Zij werden ingesloten.

Margraten/Maastricht, auto opzettelijk aangereden op Rijksweg Margraten.
Een 32-jarige automobilist uit Wijlre is zaterdagavond door de politie gearresteerd omdat hij zonder aanleiding op de Rijksweg in Margraten een voor hem rijdende Opel Corsa opzettelijk heeft aangereden. Beide voertuigen reden in de richting van Gulpen. Door de aanrijding spinden beide autos. De Corsa met drie inzittenden belandde in de zachte berm. Een van hen klaagde over rugpijn. De auto van de man uit Wijlre tolde enkele malen rond zijn as en raakte een boom. Hij liep een hoofdwond op en klaagde over pijn aan zijn voet. Beide gekwetsten werden naar het AZM gebracht ter behandeling. Zij hoefden niet te worden opgenomen. Bij de veroorzaker van de aanrijding werd alcoholgebruik vastgesteld. Een ademanalyse ( 1,4 promille) bevestigde dat. Hij werd aangehouden en ingesloten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Sporenonderzoek door verkeersspecialisten van de politie wees uit dat er sprake was van het opzettelijk veroorzaken van een aanrijding. Van een mislukte inhaalmanouvre, zoals de verdachte van de aanrijding aangaf, bleek geen sprake.

Maastricht, balorige studenten
De politie werd zaterdag omstreeks 02.00 uur gestuurd naar het Aldenhofp[ark in Maastricht omdat daar een brandje zou zijn. Ter plaatse bleek een studentenfeestje aan de gang te zijn waarbij een afvalbak als vuurkorf werd gebruikt. Bij het zien van de politie stoof een tiental figuren weg de veilige duisternis in en vergat in de haast zon dertig volle bierblikjes mee te nemen. Dat kwam goed uit want nu kon de politie het vuur met de inhoud van de blikjes blussen en hoefde de brandweer niet meer uit te rukken.

Maastricht, flessentrekker voor 190e keer aangehouden De politie van Maastricht heeft zaterdagavond omstreeks 20.30 uur op de Graanmarkt een 55-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden omdat deze een door hem genoten maaltijd weigerde te betalen. De man verliet het betreffende restaurant zonder af te rekenen. Bij controle in de politiebestanden bleek hij een notoire flessentrekker te zijn. Hij bleek in 16 politieregios in totaal 189 incidenten te hebben op dit gebied. Zaterdag kwam hier dus de 190e keer bij.

District Heerlen

Heerlen, brandstichting
Onbekenden hebben zaterdagavond op een parkeerplaats aan de achterzijde van een flatgebouw aan de Dillegaard een 8 jaar oude Mercedes personenauto in brand gestoken. Omwonenden hoorden een knal en dachten aan een ontploffing. Dit bleek niet het geval. De knal werd veroorzaakt door een door de hitte exploderende airbag. Toen de politie de eigenaar informeerde over de toestand van zijn auto bleek pas dat de auto gestolen was en nog niet door hem werd gemist.

Zondagaochtend rukten politie en brandweer uit naar een autobrand op de Hendrik van Veldekestraat in Heerlen. Er is vermoedelijk kortsluiting in het electrisch circuit ontstaan gevolgd door de brand. Een technisch onderzoek zal, voorzover dat nog mogelijk is, uitsluitsel hierover moeten geven. Enkele naast de uitgebrande auto geparkeerde voertuigen liepen schade op.

Brunssum, brandstichtingen
Een surveillerende politiepatrouille stuitte zondagmorgen omstreeks 03.10 uur bij haar ronde door Brunssum op een in brand gestoken stapel hout welke tegen een garagepoort van een woning aan de Kruisbergstraat lag. Het vuur dreigde over te slaan naar het woongedeelte. Er bleek niemand in het pand aanwezig te zijn. De brandweer werd erbij gehaald om het vuur te blussen. De hele woning liep rookschade op.

Onbekenden hebben zondag omstreeks 05.00 uur op de Pallashof een conifeer in brand gestoken. De brandweer kwam er aan te pas om het vuur te doven. Bij de buren sprong een ruit kapot tengevolge van de vrijgekomen hitte.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie