Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo

Datum nieuwsfeit: 06-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 6-05-2001
Mediaberichten zaterdag 5 mei / zondag 6 mei (13.10 uur)

SWALMEN Roer je Mond

SWALMEN In het kader van het project Roer je Mond heeft de politie vrijdagmiddag in totaal 10 bekeuringen uitgedeeld. Acht bestuurders droegen geen autogordel en twee automobilisten hadden geen geldig rijbewijs bij zich.

REGIO Snelheidscontroles

BLERICK Tijdens snelheidscontroles op de Vastenavondkampstraat op vrijdagavond zijn 137 bekeuringen uitgedeeld. In totaal passeerden 919 voertuigen het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

VENLO Een 26-jarige automobilist uit Tegelen is zaterdagmorgen rond 3.15 uur tijdens een snelheidscontrole met de lasergun aangehouden op de Deken van Oppensingel nadat hij met 114 km/uur het meetpunt op de Kaldenkerkerweg was gepasseerd. De toegestane snelheid is 50 km/uur. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

PANNINGEN Vernielers aangehouden

PANNINGEN Twee mannen van 28 en 35 jaar uit Helden en Panningen zijn zaterdagmorgen rond 0.30 uur aangehouden op het Raadhuisplein op verdenking van vernieling van een ruit van een horecagelegenheid. Beide verdachten bleken meubilair tegen de voorgevel van het pand te hebben gegooid zodat hierdoor een ruit sneuvelde. Aanleiding voor deze vernieling was een ruzie tussen de beide mannen over een geldkwestie. Zij werden overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verder verhoor werden ingesloten. Uit het verhoor bleek dat de 28-jarige met meubilair had gegooid. In de loop van zaterdag zijn beiden weer in vrijheid gesteld. De zaak zal worden afgehandeld door middel van snelrecht.

VENRAY Belediging ambtenaar

VENRAY Een 24-jarige bromfietser uit Venray is zaterdagmorgen rond 2.30 uur aangehouden op het Henseniusplein omdat hij zonder helm reed. Nadat de bekeuring was uitgeschreven en de politieagenten hun weg wilden vervolgen werden zij door de verdachte tot twee keer toe uitgescholden voor klootzak. Hierop werd hij aangehouden voor belediging en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De zaak zal worden afgehandeld door middel van snelrecht.

AFFERDEN Dronken vernieler aangehouden

AFFERDEN Een 27-jarige man uit Vierlingsbeek is zaterdagmorgen rond 5.30 uur aangehouden in een woning aan de Wilhelminastraat nadat hij enkele ruiten van een schuur en meubilair had vernield. De man was samen met de bewoner van het pand uit geweest en wilde in de schuur blijven overnachten. Nadat de man vernielingen pleegde, belde de bewoner de politie die man overbracht naar het politiebureau voor verhoor. Bij zijn aanhouding verzette de man zich zo hevig dat hij geboeid moest worden vervoerd. Door het vernielen van de ruiten was de man gewond geraakt aan beide handen en moest eerst in het ziekenhuis worden gehecht voordat hij kon worden ingesloten. De man is later op de dag in vrijheid gesteld. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

VENLO Winkeldievegge aangehouden

VENLO Een 23-jarige vrouw uit Someren is vrijdagmiddag aangehouden in een winkel aan het Monseigneur Nolensplein op verdenking van diefstal van kleding ter waarde van fl. 35,-. De vrouw werd voor verder verhoor naar het politiebureau gebracht. De zaak zal worden afgehandeld door middel van snelrecht.

ROERMOND Getuigenoproep verkeersongeval

ROERMOND Een 45-jarige fietser uit Roermond is donderdagavond rond 21.15 uur gewond geraakt ten gevolge van een ongeval op de Venusstraat. De man reed over de Venusstraat in de richting van de Plutolaan toen hij door een nog onbekende automobilist van achteren werd aangereden, die is doorgereden. Door deze aanrijding raakte hij gewond aan zijn hoofd, hand en knie. Mogelijk is hij ook even buiten bewustzijn geweest. De politie is op zoek naar getuigen van dit ongeval of naar hen die meer informatie kunnen verschaffen. Zij kunnen contact opnemen met de politie van de basiseenheid Roerstreek telefoonnummer 0900-8844 (30 cent/minuut).

ROERMOND Bromfietser aangehouden

ROERMOND Een 17-jarige bromfietser uit Linne is zaterdagmiddag voor de tweede maal deze week aangehouden op de Swalmerstraat zonder helm en geldige verzekeringsplaat. Hij kreeg voor de tweede keer in een week tijd een verbaal voor beide overtredingen. De bromfiets werd meegenomen naar het politiebureau.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie