Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom

Datum nieuwsfeit: 06-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 11.45 uur
Rijden tijdens ontzegging en onder invloed

NIEUWEGEIN Surveillerende politiemensen zagen afgelopen nacht op de Weg Naar De Poort een 22-jarige automobilist uit Nieuwegein rijden waarvan bekend was dat hij een ontzegging had om motorvoertuigen te besturen.

De man werd aan de kant gezet en voor verhoor meegenomen naar het bureau, maar onderweg constateerde de politie dat de man ook alcohol had gedronken. De uitkomst van de blaastest was reden om van de man een ademanalyse af te nemen.

Daaruit bleek dat de man 0,95 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en hij moet binnenkort terechtstaan bij de rechtbank in Utrecht.

Verkeerscontrole

HOUTEN / NIEUWEGEIN Bij verkeerscontroles gistermiddag werden diverse bestuurders bekeurd. De bestuurders kregen bekeuringen voor ondermeer het niet dragen van de autogordel, het niet dragen van een helm en het niet hebben van bromfietscertificaten.

Automobilist raakt van de weg

IJSSELSTEIN Een 21-jarige automobilist uit Montfoort is gistermorgen met zijn auto op de kop tot stilstand gekomen tegen een hekwerk langs Achtersloot.

De man raakte bekneld in zijn auto en moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd. Na onderzoek in het UMC bleek de man een gebroken sleutelbeen te hebben opgelopen.

Omdat de politie vermoedde dat de man alcohol had gedronken, werd van hem een bloedproef afgenomen. Afhankelijk van de uitkomst hiervan wordt wel of niet proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed. Bovendien werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Personeel van de Regionale Verkeersdienst stelde aan de hand van de aangetroffen sporen een onderzoek in.

Daaruit bleek dat de Montfoorter in een bocht naar links vermoedelijk door een stuurfout in de berm terecht is gekomen, te abrupt terugstuurde waardoor de achterzijde uitbrak. Hierdoor schoof de auto naar de linkerberm, draaide 180 graden, kantelde en kwam op de kop tegen een hekwerk van een tuin tot stilstand.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie