Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dubbel succes voor Geva Racing in Landis Formule Ford race

Datum nieuwsfeit: 06-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT t.a.v. de (auto)sportredactie

Geva Racing superieur in 3e Landis Formule Ford race tijdens Seiko Sportura races

Zandvoort, 6 mei 2001. De derde race in het Landis Formule Ford kampioenschap is voor Geva Racing een eclatant succes geworden. Stefan de Groot zag zijn pole position beloond met de overwinning, terwijl teamgenoot Tristan te Pas na een uiterst spannende race als tweede over de meet kwam. Dankzij deze prestatie is de strijd om de kop weer helemaal open, waarbij Geva Racing coureur Stefan de Groot de leiding weer heeft overgenomen van Jaap van Lagen.

Stefan de Groot (Hillegom) startte van pole position, maar moest zijn positie onder invloed van teveel wielspin al snel prijsgeven aan Ferdinand Kool. De Groot wist echter optimaal te profiteren van een safety car situatie, hernam zijn leidende positie en zou deze niet meer afstaan. "Ik zat net iets eerder op het gas dan Ferdinand en een beetje slipstream maakte de actie compleet", vertelde hij. Na zijn super herstart reed De Groot vervolgens ongehinderd naar het zwart/wit geblokt.

Niet minder gelukkig was zijn teamgenoot Tristan te Pas, die in tegenstelling tot zijn teamgenoot Stefan de Groot een absolute wereldstart maakte. "Het kon niet beter. Ik heb zelfs even gedacht dat ik een valse start had gemaakt, zo snel was ik weg". Veel tijd om daar over na te denken had hij niet, want al snel zat hij midden in een uitermate spannend gevecht in de kopgroep met Ferdinand Kool, Jaap van Lagen en Bas Schothorst. Te Pas zou tijdens de race nog een hachelijk moment meemaken toen hij door een achterblijver werd geforceerd om van zijn lijn af te gaan. "Ik kwam hierdoor op het vuile gedeelte van de baan terecht en dat was best wel even listig. Daarna heb ik eigenlijk alleen maar zitten aftellen. Dit is werkelijk fantastisch," aldus de jonge Blaricummer die bovendien met grote trots melding maakte van zijn vaste verkering . Wie weet vormde dit voor hem een extra stimulans om zich in de kijker te rijden, alhoewel dit tijdens de training niet echt uit de verf kwam. Het was zo druk op de korte baan van het nationale circuit, dat hij geen ronde vrij had kunnen rijden en "slechts" een vijfde trainingstijd noteerde.

Met deze fantastische resultaten heeft Geva Racing andermaal aangetoond dat het tot de grote favorieten voor het kampioenschap gerekend mag worden. Het team weet zich mede gesterkt door de enorme expertise van Sepp Koster, die de jonge coureurs met raad en daad bijstaat. Tristan te Pas bekleedt nu een zesde positie in het klassement van het NK, zijn TOTAL Ford Junior teamgenoot Stefan de Groot leidt het klassement van zowel het Beneluxkampioenschap als het NK Landis Formule Ford.

Uitslag Landis Formule Ford, 6 mei 2001, Zandvoort: 1. Stefan de Groot, 17 ronden in 23:55.996; 2. Tristan te Pas, op 1.822; 3. Ferdinand Kool op 2.257; 4. Bas Schothorst, op 5.493; 5. Jaap van Lagen, op 11.644;

Stand Beneluxkampioenschap: 1. Stefan de Groot (43pt); 2. Jaap van Lagen (40); 3. Ferdinand Kool (37); 7. Tristan te Pas 16.

Stand Nederlands kampioenschap: 1. Stefan de Groot ((43); 2. Ferdinand Kool (32); Jaap van Lagen (26); 6. Tristan te Pas 17.

Volgende race: Pinksterraces, Zandvoort, 4 juni 2001

Voor de redactie:

Meer informatie wordt u graag verstrekt door Gert Valkenburg, telefoon (06) 53 17 17 78

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie