Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verslag tweede race Libertel- Vodafone DTCC

Datum nieuwsfeit: 06-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Seiko Sportura Internationale Autoraces, zondag 6 mei 2001 Tweede race Libertel- Vodafone Dutch Touring Car Championship

Tijdens de Seiko Sportura Internationale Autoraces hebben 4100 toeschouwers Tom Coronel ook de tweede race in het Libertel- Vodafone Dutch Touring Car Championship (DTCC) zien winnen.
Coronel die wederom vanaf pole-position startte, had weer teamgenoot Sandor van Es op de hielen. De twee BMW's wisten al snel een gat te creëren tussen het groepje Molenaar, Euser en Verschuur.
Van Es leek hier en daar sneller te zijn dan Coronel. In de twaalfde ronde zette Van Es zijn auto naast Coronel en passeerde de Huizenaar in de Tarzanbocht. Van Es maakte in de laatste ronde een foutje waardoor Coronel, met een minimaal verschil, als nog als winaar over de finish ging. "Het zijn absoluut, 1000% zeker, geen team orders! Ik deed Sandor een pleziertje omdat hij koelingsproblemen heeft. Ik dacht dat komt wel weer goed, ik verwachtte dat pleziertje terug, maar heb toch hard moeten knokken", aldus Coronel.
Van Es vertelde geen reden te hebben teleurgesteld te zijn, dat hij de overwinning op het laatste moment uit handen heeft gegeven: "Ik hoorde via de boordradio, dat Donald was uitgevallen. Ik sta nu bovenaan in het kampioenschap."
Cor Euser werd derde, na een kortstondig gevecht met Donald Molenaar en Frans Verschuur. Molenaar, de grote winnaar van de Paasraces moest, ondanks zijn goede start afhaken. Zijn motor begaf het in de vijfde ronde: "Natuurlijk ben ik teleurgesteld, dat ik het kampioenschap niet meer leid. We rijden geen trapauto's, dus een kapotte motor kan gewoon gebeuren", aldus Molenaar.
Een extra opwarmronde voor de start was het gevolg van het stil vallen van de auto van Bert Ploeg in Bosuit. "De benzinepomp in mijn auto werkte niet meer", aldus Ploeg. Nog meer ellende voor het Qface Kroon Team. Phil Bastiaans moest weer zijn Renault Clio RS in de pits straat zetten: "De schakelstang zat los. Ik kon dus niet meer schakelen." Ook ellende voor Jan Joris Verheul. De jonge coureur kwam tijdens een gevecht in aanraking met de auto van Marcel Alderden, waarna de oliekoeler van de BMW los kwam te zitten en het Verheul niet meer mogelijk maakte de race uit te rijden.
Wel een goede race voor nieuwkomer in het DTCC Coen Vink. De coureur in de Renault Mégane had als doelstelling dit weekend aansluiting te krijgen bij het veld. Vink finishte voor Alderden als vijfde.

Uitslag:

1. Coronel (Huizen), BMW 320i E46, achttien ronden in 25:14.261, 124.571 km p/u

2. Van Es (Arnhem), BMW 320i E46, op 0.116
3. Euser (Herpen), BMW 320i E46, op 12.524 Uitslag privateers: 1. Vink, 2. Alderden, 3. Jaap Kielman

Stand algemeen: 1. Van Es (70 punten) 2.Coronel (61 punten) 3.Molenaar (54 punten)
Stand privateerscup: 1. Alderden (71 punten), 2. Kielman (41 punten), 3.Vink (30 punten)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie