Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Geen punten voor QFace Team Kroon in Seiko Sportura Races

Datum nieuwsfeit: 06-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Aan: De auto(sport)redactie

Geen punten voor QFace Team Kroon

Zandvoort, 6 mei 2001-Na de bemoedigende resultaten tijdens de Paas- races waren de verwachtingen binnen het Qface Team Kroon hoog gespannen. De trainingen voor de derde en vierde Libertel-Vodafone DTCC race leverden voor Phil Bastiaans een dubbele vierde startplek op. Teamgenoot Bert Ploeg stond, met zijn Renault Clio beide malen op een negende positie. Voor Ploeg resulteerde de race in een zesde plaats, terwijl voor Bastiaans de race voortijdig eindigde. Race twee eindigde voor beide rijders voortijdig.

"Het is zeker niet geworden wat wij er van verwachtten", verklaarde Bert Ploeg na afloop. "Tijdens de trainingen voelde de auto op zich goed aan. Er waren nog wel wat kleine zaken, maar die konden alsnog opgelost worden. Maar, vergis je niet, het DTCC is een competitieve klasse, waarin de verschillen zich vaak in tienden van seconden uitdrukken. Alle zaken moeten dus precies op hun plek vallen, om een topresultaat te boeken. Ik reed deze keer weer met de auto uit 2000, maar met de technische aanpassingen van 2001. Dat merk je duidelijk tijdens het rijden. De start verliep deze keer prima, maar ik liep al vrij snel een schade aan het voorwiel op. Later deed zich ook nog een probleem aan het achterwiel voor en ondanks dat wist ik mijn zesde plaats te consoli- deren", aldus de Noordwijker na afloop. Zijn tweede race eindigde al in de opwarmronde als gevolg van een probleem in de brandstoftoevoer.

Phil Bastiaans (Ulestraten) had voor beide races met een vierde plaats een betere uitgangspositie, maar kon deze niet verzilveren. Zowel in de eerste als de tweede race moest hij in de beginfase de strijd staken en bleef puntloos.

Ondanks de tegenslag dit weekend kijkt het QFace Team Kroon al weer uit naar de Pinksterraces op 4 juni aanstaande. Daaraan voorafgaand is er de nodige tijd ingeruimd voor het testwerk met de Renaults Clio.

Uitslag race 3 Libertel Vodafone DTCC:

1.Tom Coronel (BMW); 2. Sandor van Es (BMW); 3. Cor Euser (BMW) en 6. BERT PLOEG (QFace Team Kroon Clio)

Uitslag race 4 Libertel Vodafone DTCC:

1.Tom Coronel (BMW); 2. Sandor van Es (BMW); 3. Cor Euser (BMW)

Stand na 4 races:

1.Sandor van Es 70 punten; 2. Tom Coronel 61; 3. Donald molenaar 54; 7. BERT PLOEG 29 en 10. PHIL BASTIAANS 23.

Voor meer informatie: Kroon Racing 0297-254326

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie