Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Trium team lexus kan progressie nog niet verzilveren

Datum nieuwsfeit: 06-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
P E R S B E R I C H T

TRIUM TEAM LEXUS KAN PROGRESSIE NOG NIET VERZILVEREN

Zandvoort, 6 mei 2001 TRIUM Team Lexus maakt goede vorderingen, maar het team moet nog het nodige (test)werk aan de Lexus IS200 Sport verzetten voordat de strijd om de ereplaatsen aangegaan kan worden. Deze conclusie kon worden getrokken na de derde en vierde race van het Libertel-Vodafone DTCC op Circuit Park Zandvoort. De genoemde ereplaatsen gaan er echter komen, daarover bestaat bij de betrokkenen geen twijfel.

Voorafgaande aan het raceweekeinde op Circuit Park Zandvoort boekte TRIUM Team Lexus tijdens een test in Engeland veel progressie op het gebied van het onderstel van de Lexus IS200 Sport. Er werd ook gewerkt aan de verbetering van het differentieel en de motor van de auto's. Helaas kwamen de langverwachte versnellingsbakken pas op de vrijdag en de zaterdag voor de races aan, zodat het team de kwalificatietrainingen moest gebruiken om de transmissies uit te testen.

Voor de eerste race van de dag kwalificeerden Tim Coronel en Paul van Splunteren zich respectievelijk als twaalfde en dertiende, voor de tweede wedstrijd mochten zij vanaf de twaalfde en vijftiende startpositie vertrekken.

"We boeken vooruitgang, we zien het alleen nog niet terug in de rondetijden", vatte Van Splunteren de situatie bij TRIUM Team Lexus samen. Niemand twijfelt er echter aan dat het team medio dit seizoen om de ereplaatsen gaat strijden. "De potentie is er, deze moeten we er eerst nog uithalen en daarvoor is veel ontwikkeling en testwerk nodig", aldus Peter van Erp van tuner Cavallino Engineering.

Helaas was Tim Coronel er op zondag niet bij. De motor van zijn Lexus IS200 Sport, die tijdens de laatste tijdtraining op zaterdag kapot ging, kon niet tijdig hersteld worden.

Paul van Splunteren begon de eerste race goed, vanaf zijn dertiende startpositie werkte hij zich in twee ronden op naar de achtste plaats. Van Splunteren zag zijn sterke race echter niet beloond met een mooi resultaat. In de negende ronde moest hij zijn auto langs de kant van de baan parkeren met motorische problemen. Hierdoor moest hij de tweede race missen.

Van Splunteren toonde zich tevreden over het eerste deel van zijn race. "In het begin van de race zag het er goed uit, ik kon mij goed handhaven in de groep waarin ik reed. Vanochtend hebben we tijdens de warming up nog enkele stappen vooruit gezet op het gebied van de wegligging." "Het is jammer voor het team dat Tim en ik het raceweekeinde op deze manier moeten beëindigen, de medewerkers van Cavallino Engineering hebben dag en nacht gewerkt om de auto's tijdig klaar te krijgen."

"Dit is slikken en doorgaan", meldde een teleurgestelde Peter van Erp. "We gaan hard aan het werk om goed beslagen ten ijs te komen tijdens de Pinksterraces."

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie