Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rally of Turkey te snel afgelopen voor Rocco Theunissen

Datum nieuwsfeit: 06-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Rally of Turkey te snel afgelopen voor Rocco Theunissen

Zaterdagmiddag 5 mei was halverwege de 9e klassementsproef de Rally of Turkey, op een riante 4 positie, definitief afgelopen voor Rocco Theunissen (NL) en Erwin Mombaerts (B) van het MRT Rally Team. De Toyota Corolla WRC brandde door onbekende en niet meer te achterhalen oorzaak totaal uit.

Voor Rocco Theunissen en Erwin Mombaerts was het tot dat moment een goede wedstrijd. Zij lagen stevig op de vierde plaats met de Duitser Armin Kremer (Toyota Corolla WRC) aan de leiding. Gevolgd door de Turk Serkan Yazici (Toyota Corolla WRC) en de Rus Alexander Potapor met een Subaru Impreza WRC. Op klassementsproef 9 kwam na 15 km rook via de opening van de versnellingspook in de auto. "We zijn daar nog een paar kilometer mee doorgereden tot het letterlijk zwart zag in de Toyota en we bij een officialpost kwamen. We zagen meteen al de vlammen in het achtercompartiment. Erwin heeft nog geprobeerd de papieren te redden, maar dat was onmogelijk". Bij de post was geen brandblusser en toen de brandweer arriveerde was er al geen redden meer aan. De auto heeft een uur gebrand en is totall loss. Dit houdt voor het MRT Rally Team in dat het eerstvolgende evenement (Bulgarije) van hun kalender geschrapt is. Aan de rally in Kroätië denken de teamleden weer te kunnen deelnemen met een nieuwe auto
Het was een moeilijk parcours met mooie en technische proeven. De wegen waren 100% asfalt, ruw maar erg glad. Na 35 km proef zat er zelfs geen profiel meer op de banden. Afzettingen langs de proef kennen ze niet en naast de weg was de proef echt afgelopen.
De tegenstand was goed, Armin Kremer reed een sterke rally, die hij ook gewonnen heeft. Ook de Turken en de Rus Potapov waren sterk. Gedeeltelijk door de betere terreinkennis doordat zij hier al eerder gereden hadden of doordat langer verkend was.
Het weer in Turkije was goed, volop zon. Zondagmorgen regende het, terwijl de equipes de eerste drie proeven reden. Voor het publiek was het moeilijk overal te komen, omdat er geen aanvoerroutes waren. Daar waar het mogelijk was kwam het in grote getale.
"Een goed georganiseerd evenement met veel allure" volgens Rocco Theunissen, die12

1 1 Armin Kremer D/D Toyota Corolla WRC A/ 8 3:15:45.3 2 3 Serkan Yazici TR/TR Toyota Corolla WRC A/ 8 + 0:02:25.8 3 4 Alexander Potapov RUS/RUS Subaru Impreza A/ 8 + 0:04:54.4 4 6 Ercan Kazaz TR/TR Subaru Impreza WRC A/ 8 + 0:10:12.1 5 8 Alexander Lesnikov RUS/RUS Subaru Impreza A/ 8 + 0:13:55.3

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie