Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Motocross: Wybo in de punten tijdens Nederlandse EK ronden

Datum nieuwsfeit: 06-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht
Serie: EK
Ronden: 2/7
Datum: 6 mei 2001
Plaats: Mill, NL
Weer: zonnig, 14°c
Motocross
Wybo ook in de punten tijdens Nederlandse EK ronden!

Mill - Op het circuit van Mill werd de Nederlandse ronden om het Europees Kampioenschap 125cc verreden. Jurgen Wybo scoorde enkele weken in Bulgarije al een puntje, onder het oog van team eigenaar Frans Renders scoorde hij er nu met een zevende plaats in de tweede manche nog meer.

Trainingen:
In Groep A bracht Jurgen een hele goede negende tijd op de klokken. De beste 20 rijders van elke groep plaatsen zich voor de wedstrijden. Met een tijd van 1.55,608 zou hij in Groep B zelfs een derde tijd hebben gepakt! De snelste tijden ging naar Erik Eggens (A) en Marc de Reuver (B).


1e manche
Een redelijk start zorgde ervoor dat Jurgen binnen de top 10 startte en de eerste ronde op een achtste plaats afsloot. Het tempo lag bijzonder hoog en halverwege de manche ging het licht langzaam uit bij de YAMAHA rijder. Op een twaalfde plaats verliet hij geheel van de wereld de wedstrijd. "Mijn conditie is niet goed, ik kan door school en stagelopen niet genoeg trainen, de dagen zijn te kort. Over een maand is dat achter de rug waarna we daar aan kunnen gaan werken." weet een behoorlijk teleurgestelde Jurgen.


2e manche
Een hele goede start bracht Jurgen meteen in de top vijf! Deze plaats hield hij twee ronden vast waarna Strik voorbij kwam aan de jonge Belg. De zesde plaats hield hij bijna 20 minuten vast om na het uitvallen van de Fin Pyrhonen weer een plaatsje goed te maken. In de slotfase kwamen de slecht gestarte De Reuver van Van Daele nog voorbij waardoor Jurgen op een zevende plaatst werd afgevlagd.

EK80cc
In het Duitse Culitzsch werd de eerste ronden om het Europees Kampioenschap 80cc verreden. De uit Deurne afkomstige Rob van Vijfeijken was daar namens het JB MX Racing Team aanwezig. De eerste manche scoorde de YAMAHA rijder een elfde plaats. De tweede manche kwam hij door pech en de hevige regenval niet aan de finish maar de laatste manche pakt hij met een derde plaats zelfs een podiumplaats!

Volgende race:
Sven Breugelmans komt volgende week in actie tijdens de vijfde wedstrijd om het wereld kampioenschap. Deze wedstrijd wordt verreden in het Duitse Teutschenthal. De volgende wedstrijd om het Europees Kampioenschap is even eens in Duitsland. In Schwedt wordt deze wedstrijd op 3 juni verreden.

Uitslag 125cc Europees Kampioenschap:

1e manche

1 E Eggens NL KTM

2 M de Reuver NL YAMAHA

3 K Strijbos B YAMAHA

4 A Kallonen SF KTM

5 J Laansoo Est KTM

- J Wybo B YAMAHA


2e manche

1 E Eggens NL KTM

2 A Kallonen SF KTM

3 G Strik NL KTM

4 M de Reuver NL YAMAHA

5 J Bill CH KTM
7 J Wybo B YAMAHA

Tussenstand EK 125cc na 3 van 7 de wedstrijden:

1 Antti Kallonen Finland KTM Team Toptonics 52
2 Marvin van Daele Belgie YAMAHA Team Massant 43
3 Erik Eggens Nederland KTM Champ KTM Team 40
19 Jurgen Wybo Belgie YAMAHA JB MX Racing Team 10

Door: Steven van Kempen/KEMCO

Foto van Jurgen Wybo made by Wim van Kempen is copyright free!

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie