Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opstelten lost startschot Heineken Race of the Classics

Datum nieuwsfeit: 06-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

STICHTING RACE OF THE CLASSICS

Opstelten lost startschot 13de Race of the Classics

Burgemeester Opstelten lost startschot 13de Race of the Classics

De Heineken Race of the Classics wordt dit jaar voor de 13de maal georganiseerd van 6 t/m 13 mei. Ruim 350 studenten zullen, op 18 Oudhollands Klassieke zeilschepen, strijden om de felbegeerde Heineken Challenge Cup. Op 7 mei zal Burgemeester Opstelten van Rotterdam het startschot lossen vanuit de Veerhaven in Rotterdam. Hierna zullen de schepen koers zetten richting Ramsgate, Engeland. Op 13 mei vindt de finish zoals vanouds plaats in de haven van Amsterdam bij de Oostelijke Handelskade (ter hoogte van de Amsterdam Passengers Terminal). Hier zullen ongeveer 2500 mensen aanwezig zijn om de vloot binnen te halen. Aansluitend is er een spetterend eindfeest, de Port Side Party. Tijdens dit feest zal de Heineken Challenge Cup uitgereikt worden aan het winnende team. De teams bestaan voornamelijk uit ouderejaars studenten, die afkomstig zijn van verschillende management opleidingen uit heel Nederland.

In de afgelopen maand is er een samenwerkingsverband aangegaan met Noordzee FM. Zij zullen voor en tijdens de Race of the Classics op de radio een verslag doen van alle ontwikkelingen. Op maandag 7 mei zal Burgemeester Opstelten van Rotterdam aanwezig zijn in de Veerhaven om vanaf de kade aan sociëteit 'De Maas' om 14:00 uur het startschot te lossen van de 13de editie van de Race of the Classics. Op maandag zal de Veerhaven ook geopend zijn voor het grote publiek met als publiekstrekkers de Etoile Molène, Zephyr, Geesje van Urk en de brik Astrid. Als de omstandigheden het toelaten zal er eerst koers worden gezet naar Scheveningen. De volgende dag zal er richting Ransgate, Engeland worden gevaren.

Voor nadere informatie over de Race of the Classic kunt u contact opnemen met:
Stichting Race of the Classic
Jeroen Derkx, tel. 020 4951260/06 28125108
Bergwijkdreef 10, 1112 XD Diemen
Fax 020 4951263

Tevens kunt u onze website bekijken, www.hrotc.nl


04 apr 01 15:17

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie