Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ING verlaagt omwisseltarief voor briefgeld uit de eurozone

Datum nieuwsfeit: 07-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: ING Groep
Zoek soortgelijke berichten
ING Groep

Amsterdam, 7 mei 2001 ING verlaagt omwisseltarief voor bankbiljetten uit de eurozone In de periode van 1 oktober tot en met 31 december 2001 zullen ING Bank, Postbank, BBL en Caisse Privée Banque bankbiljetten uit landen in de eurozone ten behoeve van hun eigen, particuliere klanten gratis omwisselen in Nederlandse guldens, respectievelijk Belgische franken. De tegenwaarde van de ingewisselde bankbiljetten dient te worden bijgeschreven op de rekening van de klant.
Het maximum inwisselbedrag per transactie bedraagt NLG 5.000 voor Nederland en BEF 100.000 voor België. Met het gratis uit de markt nemen van buitenlandse bankbiljetten uit de eurozone wil ING een bijdrage leveren aan een soepele overgang op de chartale euro per 1 januari 2002.
Voorts zal ING vanaf 21 mei 2001 de tarieven voor het omwisselen van bankbiljetten uit landen in de eurozone verlagen. Voor ING Bank en Postbank betekent dit dat het minimumtarief voor de omwisseling van eurozonevaluta wordt verlaagd van NLG 7,50 naar NLG 3,50. Voor de Belgische bankdochters van ING Groep (BBL, Caisse Privée Banque) zal het minimumtarief worden verlaagd van BEF 100 naar BEF 45.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie