Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste winst Kasse in nieuw raceseizoen

Datum nieuwsfeit: 07-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Ko Kasse Rallyracing Report 7 mei 2001

Eerste winst Kasse in nieuw raceseizoen

NIEUWDORP Ko Kasse uit Nieuwdorp heeft met zijn nieuwe raceauto, een Citroën Saxo, een wedstrijd meetellend voor het Belgisch kampioenschap rallycross gewonnen. De oud-Europees en veelvuldig Nederlands en Belgisch kampioen gaf in deze race duidelijk zijn visitekaartje af, door de race in de Divisie 3 (-1600cc) met ruime voorsprong op zijn naaste belagers winnend af te sluiten. Kasse verkocht vlak voor het begin van het raceseizoen in Nederland zijn oude Citroën Saxo in EURO2000-uitvoering. De Nieuwdorper schafte zich daarna een nieuwe raceauto aan. Bijna dag en nacht werkte Kasse aan zijn nieuwe aanwinst om deze raceklaar te maken. De nieuwe Saxo is opgebouwd aan de hand van de reglementen in Groep N (bijna standaard). De raceauto wordt naast de races in het Nederlands en Belgisch kampioenschap ook ingezet worden voor de wedstrijden meetellend voor het Europees kampioenschap rallycross.

Begin april, in de openingsrace van het Nederlands kampioenschap op het Valkenswaardse Eurocircuit, was Kasse met zijn nieuwe Saxo de verrassing van de dag. Zijn vele werk zag hij beloond met een meer dan uitstekende vierde plaats in de tweewiel aangedreven Supercar klasse. Nooit gedacht dat het al zo snel zo goed zou gaan met deze auto , blikte Kasse na afloop terug op de race in Valkenswaard.

De race begin mei op het Glosso-circuit in Arendonk is voor de Nieuwdorpse autocoureur nog beter verlopen. Twee van de drie te rijden heats, die de startposities in de finaleraces bepalen, bracht Kasse op zijn naam. Gestart van de pole position kwam de Zeeuw geen enkel moment in gevaar. De zwart/rode Saxo reed steeds verder weg van zijn tegenstanders in de finalerace. Kasse pakte vrij eenvoudig het maximaal aantal te verdienen punten (20) voor het Belgisch kampioenschap.

De komende tijd gaat de Nieuwdorper zijn auto gereed maken voor de NK-race op 13 mei op het Eurocircuit. Op 20 mei is de eerste confrontatie in het Europese kampioenschap in Frankrijk. Een race waarin de Zeeuw van start zal gaan. Voor dit jaar heeft Kasse naast de races in Nederland en België de volgende EK-races voor het Europees kampioenschap op zijn raceprogramma staan: Frankrijk, Zweden, België, Nederland en Duitsland.

Kasse kijkt positief aan tegen de het huidige raceseizoen. De auto kan nog op een paar punten verbeterd worden. Aan de ophanging en wegligging wordt momenteel keihard gewerkt door een van Nederlands meeste ervaren schokdemper fabrikanten, Proflex in Stolwijk. Met de nieuwe ophanging van Proflex zal de wegligging van de Saxo sterk verbeteren en zal bijvoorbeeld mijn snelheid in de bochten hoger zijn dan nu het geval is. Dat scheelt weer tienden van seconden. En dat het waar het in deze sport om gaat. Sneller zijn dan je tegenstander .Einde bericht

Voor meer informatie en/of foto s kunt u contact opnemen met: Ko Kasse: Tel: 0113 6139992 of met Reportageburo Henk de Winter Tel: 0165 545581 e-mail (hdwinter@concepts.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie