Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stichting Trampoline Talentcentrum Noord-Nederland opgericht

Datum nieuwsfeit: 07-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hoogezand-Sappemeer

persberichten

(terug)

Hoogezand, 1 mei 2001 Persbericht 2001/26

Stichting Trampoline Talentcentrum Noord-Nederland opgericht

Op maandag 7 mei 2001 wordt in De Kalkwijck, Centrum voor Sport en Vrije tijd, de Stichting Trampoline Talentcentrum Noord Nederland opgericht. De oprichting van deze stichting is mede mogelijk dankzij een subsidie van 25.000,- van het ministerie van VWS.

De doelstelling van de stichting is het begeleiden, trainen en coachen van talentvolle trampolinespringers/sters uit de drie noordelijke provincies om op die manier toe te werken naar deelname aan grote nationale en internationale toernooien, zoals EKs , WKs en Olympische Spelen.

De stichting vloeit voort uit de gelijknamige werkgroep die begin 1999 werd opgericht. Hierin participeerden het Olympisch Steunpunt Noord Nederland, Top- en Wedstrijdsport Noord Nederland (Twinn), de gemeente Hoogezand-Sappemeer, sportvereniging DFS en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven. In de stichting zitten mensen met specifieke inhoudelijke kennis van de sport, ouders van deelnemende talenten, vertegenwoordigers van de bond of vereniging en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven. Het Olympisch Steunpunt blijft als adviseur beschikbaar.

In het Talentcentrum trainen momenteel 22 springers in de leeftijdscategoriën 6-9 jaar, 10-13 jaar en 14 jaar en ouder. De jeugdige talenten trainen 4 à 5 keer per week in de extra hoge Kalkwijckhal in Hoogezand. De talenten komen nu voornamelijk nog uit de regio Hoogezand-Sappemeer. Het is echter nadrukkelijk de bedoeling talenten uit de drie noordelijke provincies te werven.

Tijdens de oprichtingsbijeenkomst op 7 mei geven acht trampolinespringers een korte demonstratie. Dit zijn Andrea Lenders, Lucinda Vermeulen, Mirjam Steinebach, Kim Stiekema, Lorena Klijn, Deborah Velema, Dieuwke v.d. Veen en Anita Pot.

Wethouder R. Stäbler en voorzitter J.G. Nijburg spreken de genodigden toe en presenteren een folder met een nieuw logo van de stichting.

(top)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie