Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

IBM kondigt e-server Iseries aan

Datum nieuwsfeit: 07-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT & UITNODIGING
voor een interview met Martin Jurgens, Product Manager IBM eServer iSeries over

'DE GROOTSTE IBM eSERVER iSERIES AANKONDIGING OOIT '

IBM?s nieuwe krachtige oplossingen voor serverconsolidatie, waarmee middelgrote bedrijven profiteren van een overzichtelijke infrastructuur en een verlaging van de operationele e-business kosten met maximaal 25 procent

IBM nodigt u uit om hierover in gesprek te gaan met Martin Jurgens, Product Manager IBM eServer iSeries van de Enterprise Server Group van IBM Nederland

Wanneer u niet in de gelegenheid bent een afspraak te maken voor een interview, biedt IBM u de mogelijkheid om de klantenannoncering van deze nieuwe IBM eServer iSeries bij te wonen:

* Op maandagmiddag 7 mei in Zwolle, locatie: De Buitensociëteit
* Op dinsdagmiddag 8 mei in Veldhoven, locatie: De Koningshof
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Evelien Vredeveld
IBM NL
(evelien_vredeveld@nl.ibm.com)
Tel: +31 (0)20 513 57 36
Fax: +31 (0)20 617 76 00
Cell phone: +31 (0)6 51 14 77 91

Persbericht
IBM eServer series voordelig voor middelgrote bedrijven Krachtige servers verlagen IT-kosten met zo'n 25 procent Amsterdam, 4 mei 2001 - IBM introduceert krachtige oplossingen voor serverconsolidatie, waarmee middelgrote bedrijven profiteren van een overzichtelijke infrastructuur en een verlaging van de operationele e-business kosten met naar schatting 20 tot 25 procent. Deze innovatieve oplossingen voor enterprise server management worden aangeboden op de nieuwe IBM eServer iSeries. Met deze modellen kunnen ook kleinere e-business ondernemingen hun risico's en kosten beheersen zonder hun internetinvesteringen merkbaar te hoeven verhogen. De nieuwe oplossingen zijn bij uitstek geschikt voor 'Wintel-bedrijven' die grote aantallen Windows servers met zich meebrengen. De IBM iSeries servers zijn uitgerust met enkele door IBM ontwikkelde vindingen
- SStar chips met kopertechnologie en silicon-on-insulator, dynamische logische partitionering, technologie voor draadloos beheer op afstand, IBM Unix in een runtime omgeving, Linux in partities, en een snelle adapter die een xSeries server kan verbinden met een iSeries server. Deze laatste is in staat een Windows servernetwerk te beheren en tegelijkertijd te fungeren als storage area network voor deze omgevingen.
Nieuwe IBM SStar modellen zijn de i270, i820 en i840 servers. De i840, het topmodel van de iSeries, biedt SPECjbb2000 Java performance en levert daarmee 20 procent betere prestaties dan vergelijkbare Sun Fire 'midframe' servers van Sun Microsystems. De i840 met native Lotus Domino is sneller dan welke server ook. De schaalbaarheid voor Domino is bovendien aanzienlijk verbeterd. De i840 kan 100.500 gebruikers van NotesBench R5 Mail gelijktijdig bedienen op één enkele server met een responstijd van 67 milliseconden, even lang als een mens nodig heeft om met de ogen te knipperen.
IBM introduceert ook nieuwe iSeries software voor het beheer van e-business output, van creatie tot distributie. Het nieuwe aanbod is gericht op complete e-output solutions en printmanagement voor de hele onderneming. Het omvat Infoprint Server for iSeries, Infoprint Designer for iSeries, en belangrijke nieuwe functionaliteit in OS/400 en Print Services Facility/400 (PSF/400). IBM eServer iSeries
IBM is de belangrijkste producent van servers ter wereld. De IBM eServer iSeries omvat high-performance, geïntegreerde bedrijfsservers voor middelgrote ondernemingen. De iSeries combineert betrouwbaarheid, schaalbaarheid, veiligheid en service met de nieuwste technologieën en is daarmee een veelzijdige business server die de kernactiviteiten van een bedrijf beheert en verbindt met e-business.
IBM persberichten en factsheets zijn beschikbaar op www.ibm.com. IBM eServer iSeries persberichten en factsheets zijn beschikbaar op www.ibm.com/eserver

* Het handelsmerk van de IBM eServer bestaat uit het bekende IBM e-business logo gevolgd door het woord 'server'.

** Het IBM e-business logo, iSeries, InfoPrint, OS/400, Print Services Facility/400 en WebSphere zijn handelsmerken van IBM Corporation. Domino is een handelsmerk van Lotus Development Corporation. Java en alle aan Java gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Sun Microsystems Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere merken zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve eigenaars. Bijlage: Fact sheet IBM eServer iSeries
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Evelien Vredeveld Léonie Scheer IBM NL Brodeur Worldwide (evelien_vredeveld@nl.ibm.com) (lscheer@nl.brodeur.com) Tel: +31 (0)20 513 5736 Tel: +31 (0)20 346 20 00 Fax: +31 (0)20 617 76 00 Fax: +31 (0)20 669 72 65 Cell phone: +31 (0)6 51 14 77 91

Fact sheet

IBM eServer iSeries

IBM heeft een aantal nieuwe oplossingen voor serverconsolidatie geïntroduceerd, waarmee middelgrote bedrijven profiteren van een overzichtelijke infrastructuur en een verlaging van hun operationele e-business kosten met naar schatting 20 tot 25 procent.

Naast OS/400 versie 5 release 1, het meest veelzijdige iSeries besturingssysteem tot nu toe, introduceert IBM de volgende oplossingen voor eServer iSeries:

Vernieuwende technologie voor een hogere mate van eenvoud ? Krachtige nieuwe SStar processors, die gebruikmaken van de tweede generatie koper- en silicon-on-insulator chiptechnologie (SOI) van IBM en topprestaties realiseren bij taken van verschillende omvang.
? xConnect, een geïntegreerde adapter uit de IBM xSeries, waarmee middelgrote bedrijven direct 16 IBM xSeries servers met vier processoren kunnen verbinden met één iSeries systeem. Het beheer van Windows servers, van opgeslagen gegevens en van netwerk-randapparatuur wordt hiermee aanzienlijk vereenvoudigd. De opslag op xSeries servers wordt geconsolideerd in en beheerd door iSeries, zodat iSeries kan fungeren als storage area network (SAN). Dit betekent verlaging van de opslagkosten en verbeterde performance.
? De geïntegreerde xSeries server voor iSeries, een 850 MHz Intel PC serverkaart die in een iSeries server past, voorziet kleine bedrijven die snel willen groeien van een kosteneffectief, eenvoudig te beheren alternatief voor grote aantallen Windows servers, zonder dat zij meer personeel hoeven in te zetten. Klanten kunnen tot 32 afzonderlijke Windows servers consolideren in één iSeries server.
? Nieuwe Fiber Channel disk- en tape-adapters maken het gebruik van SAN-omgevingen mogelijk waardoor de opslagmogelijkheden toenemen. ? Een geïntegreerde IBM HTTP Server op basis van Apache, plus IBM WebSphere Application Server en WebSphere Commerce Suite 5.1, geeft de beschikking over diverse mogelijkheden voor de inzet van veilige e-business applicaties.

Nieuwe tools voor het beheer van e-business
? Grootschalige dynamische logische partitionering (LPAR), waarmee meerdere systemen kunnen worden geconsolideerd op één iSeries server, leidt tot een algemene kostenverlaging en behoud van de onafhankelijkheid van applicaties. IBM geeft zijn klanten als eerste de beschikking over logische partitionering op een instapmodel server, waardoor kleine bedrijven nu kunnen profiteren van dezelfde mogelijkheden als grote ondernemingen.
? Aanzienlijke verbeteringen van Operations Navigator, de grafische gebruikersinterface van iSeries, die voorziet in uitgebreide tools en setup wizards waarmee klanten heel eenvoudig meerdere partities op hun servers kunnen creëren en beheren.
? Nieuwe IBM eServer wireless beheermogelijkheden, waardoor klanten diverse mobiele apparaten kunnen gebruiken om opdrachten te bewaken en te versturen naar iSeries servers die grote groepen Windows en, binnenkort, Linux servers beheren.

Flexibele inzet van applicaties met Linux en WebSphere ? Ondersteuning van Linux op IBM eServer iSeries, waarmee klanten bij integratie van de belangrijkste bedrijfsapplicaties met Linux kunnen profiteren van de betrouwbaarheid, schaalbaarheid en veiligheid van iSeries. Eén enkele iSeries server ondersteunt tot 31 afzonderlijke Linux partities en vervangt daarmee een hele groep Linux servers. Elke Linux partitie kan processors, disk, tape, LAN en andere resources delen met andere applicaties die draaien op de iSeries server.
? Beschikbaarheid van IBM WebSphere Commerce Suite V 5.1 voor iSeries, die klanten voorziet van een framework voor business-to-consumer en business-to-business e-commerce websites.

Performance en schaalbaarheid
? IBM eServer iSeries vestigt nieuwe records voor de performance van Java servers. De eServer i840 overtreft als eerste het aantal van 132.000 bewerkingen per seconde met de SPECjbb2000 Java server benchmark. De performance is 20 procent beter dan met de Sun Fire 'midframe' servers van Sun Microsystems. ? De i840 biedt ook een hogere mate van schaalbaarheid en performance voor Domino. De i840 is de eerste server die meer dan 100.000 gebruikers van NotesBench R5 Mail gelijktijdig kan bedienen met een gemiddelde responstijd van slechts 67 milliseconden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie