Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

IBM kondigt e-server Iseries aan

Datum nieuwsfeit: 07-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT & UITNODIGING
voor een interview met Martin Jurgens, Product Manager IBM eServer iSeries over

'DE GROOTSTE IBM eSERVER iSERIES AANKONDIGING OOIT '

IBM?s nieuwe krachtige oplossingen voor serverconsolidatie, waarmee middelgrote bedrijven profiteren van een overzichtelijke infrastructuur en een verlaging van de operationele e-business kosten met maximaal 25 procent

IBM nodigt u uit om hierover in gesprek te gaan met Martin Jurgens, Product Manager IBM eServer iSeries van de Enterprise Server Group van IBM Nederland

Wanneer u niet in de gelegenheid bent een afspraak te maken voor een interview, biedt IBM u de mogelijkheid om de klantenannoncering van deze nieuwe IBM eServer iSeries bij te wonen:

* Op maandagmiddag 7 mei in Zwolle, locatie: De Buitensociëteit
* Op dinsdagmiddag 8 mei in Veldhoven, locatie: De Koningshof
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Evelien Vredeveld
IBM NL
(evelien_vredeveld@nl.ibm.com)
Tel: +31 (0)20 513 57 36
Fax: +31 (0)20 617 76 00
Cell phone: +31 (0)6 51 14 77 91

Persbericht
IBM eServer series voordelig voor middelgrote bedrijven Krachtige servers verlagen IT-kosten met zo'n 25 procent Amsterdam, 4 mei 2001 - IBM introduceert krachtige oplossingen voor serverconsolidatie, waarmee middelgrote bedrijven profiteren van een overzichtelijke infrastructuur en een verlaging van de operationele e-business kosten met naar schatting 20 tot 25 procent. Deze innovatieve oplossingen voor enterprise server management worden aangeboden op de nieuwe IBM eServer iSeries. Met deze modellen kunnen ook kleinere e-business ondernemingen hun risico's en kosten beheersen zonder hun internetinvesteringen merkbaar te hoeven verhogen. De nieuwe oplossingen zijn bij uitstek geschikt voor 'Wintel-bedrijven' die grote aantallen Windows servers met zich meebrengen. De IBM iSeries servers zijn uitgerust met enkele door IBM ontwikkelde vindingen
- SStar chips met kopertechnologie en silicon-on-insulator, dynamische logische partitionering, technologie voor draadloos beheer op afstand, IBM Unix in een runtime omgeving, Linux in partities, en een snelle adapter die een xSeries server kan verbinden met een iSeries server. Deze laatste is in staat een Windows servernetwerk te beheren en tegelijkertijd te fungeren als storage area network voor deze omgevingen.
Nieuwe IBM SStar modellen zijn de i270, i820 en i840 servers. De i840, het topmodel van de iSeries, biedt SPECjbb2000 Java performance en levert daarmee 20 procent betere prestaties dan vergelijkbare Sun Fire 'midframe' servers van Sun Microsystems. De i840 met native Lotus Domino is sneller dan welke server ook. De schaalbaarheid voor Domino is bovendien aanzienlijk verbeterd. De i840 kan 100.500 gebruikers van NotesBench R5 Mail gelijktijdig bedienen op één enkele server met een responstijd van 67 milliseconden, even lang als een mens nodig heeft om met de ogen te knipperen.
IBM introduceert ook nieuwe iSeries software voor het beheer van e-business output, van creatie tot distributie. Het nieuwe aanbod is gericht op complete e-output solutions en printmanagement voor de hele onderneming. Het omvat Infoprint Server for iSeries, Infoprint Designer for iSeries, en belangrijke nieuwe functionaliteit in OS/400 en Print Services Facility/400 (PSF/400). IBM eServer iSeries
IBM is de belangrijkste producent van servers ter wereld. De IBM eServer iSeries omvat high-performance, geïntegreerde bedrijfsservers voor middelgrote ondernemingen. De iSeries combineert betrouwbaarheid, schaalbaarheid, veiligheid en service met de nieuwste technologieën en is daarmee een veelzijdige business server die de kernactiviteiten van een bedrijf beheert en verbindt met e-business.
IBM persberichten en factsheets zijn beschikbaar op www.ibm.com. IBM eServer iSeries persberichten en factsheets zijn beschikbaar op www.ibm.com/eserver

* Het handelsmerk van de IBM eServer bestaat uit het bekende IBM e-business logo gevolgd door het woord 'server'.

** Het IBM e-business logo, iSeries, InfoPrint, OS/400, Print Services Facility/400 en WebSphere zijn handelsmerken van IBM Corporation. Domino is een handelsmerk van Lotus Development Corporation. Java en alle aan Java gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Sun Microsystems Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere merken zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve eigenaars. Bijlage: Fact sheet IBM eServer iSeries
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Evelien Vredeveld Léonie Scheer IBM NL Brodeur Worldwide (evelien_vredeveld@nl.ibm.com) (lscheer@nl.brodeur.com) Tel: +31 (0)20 513 5736 Tel: +31 (0)20 346 20 00 Fax: +31 (0)20 617 76 00 Fax: +31 (0)20 669 72 65 Cell phone: +31 (0)6 51 14 77 91

Fact sheet

IBM eServer iSeries

IBM heeft een aantal nieuwe oplossingen voor serverconsolidatie geïntroduceerd, waarmee middelgrote bedrijven profiteren van een overzichtelijke infrastructuur en een verlaging van hun operationele e-business kosten met naar schatting 20 tot 25 procent.

Naast OS/400 versie 5 release 1, het meest veelzijdige iSeries besturingssysteem tot nu toe, introduceert IBM de volgende oplossingen voor eServer iSeries:

Vernieuwende technologie voor een hogere mate van eenvoud ? Krachtige nieuwe SStar processors, die gebruikmaken van de tweede generatie koper- en silicon-on-insulator chiptechnologie (SOI) van IBM en topprestaties realiseren bij taken van verschillende omvang.
? xConnect, een geïntegreerde adapter uit de IBM xSeries, waarmee middelgrote bedrijven direct 16 IBM xSeries servers met vier processoren kunnen verbinden met één iSeries systeem. Het beheer van Windows servers, van opgeslagen gegevens en van netwerk-randapparatuur wordt hiermee aanzienlijk vereenvoudigd. De opslag op xSeries servers wordt geconsolideerd in en beheerd door iSeries, zodat iSeries kan fungeren als storage area network (SAN). Dit betekent verlaging van de opslagkosten en verbeterde performance.
? De geïntegreerde xSeries server voor iSeries, een 850 MHz Intel PC serverkaart die in een iSeries server past, voorziet kleine bedrijven die snel willen groeien van een kosteneffectief, eenvoudig te beheren alternatief voor grote aantallen Windows servers, zonder dat zij meer personeel hoeven in te zetten. Klanten kunnen tot 32 afzonderlijke Windows servers consolideren in één iSeries server.
? Nieuwe Fiber Channel disk- en tape-adapters maken het gebruik van SAN-omgevingen mogelijk waardoor de opslagmogelijkheden toenemen. ? Een geïntegreerde IBM HTTP Server op basis van Apache, plus IBM WebSphere Application Server en WebSphere Commerce Suite 5.1, geeft de beschikking over diverse mogelijkheden voor de inzet van veilige e-business applicaties.

Nieuwe tools voor het beheer van e-business
? Grootschalige dynamische logische partitionering (LPAR), waarmee meerdere systemen kunnen worden geconsolideerd op één iSeries server, leidt tot een algemene kostenverlaging en behoud van de onafhankelijkheid van applicaties. IBM geeft zijn klanten als eerste de beschikking over logische partitionering op een instapmodel server, waardoor kleine bedrijven nu kunnen profiteren van dezelfde mogelijkheden als grote ondernemingen.
? Aanzienlijke verbeteringen van Operations Navigator, de grafische gebruikersinterface van iSeries, die voorziet in uitgebreide tools en setup wizards waarmee klanten heel eenvoudig meerdere partities op hun servers kunnen creëren en beheren.
? Nieuwe IBM eServer wireless beheermogelijkheden, waardoor klanten diverse mobiele apparaten kunnen gebruiken om opdrachten te bewaken en te versturen naar iSeries servers die grote groepen Windows en, binnenkort, Linux servers beheren.

Flexibele inzet van applicaties met Linux en WebSphere ? Ondersteuning van Linux op IBM eServer iSeries, waarmee klanten bij integratie van de belangrijkste bedrijfsapplicaties met Linux kunnen profiteren van de betrouwbaarheid, schaalbaarheid en veiligheid van iSeries. Eén enkele iSeries server ondersteunt tot 31 afzonderlijke Linux partities en vervangt daarmee een hele groep Linux servers. Elke Linux partitie kan processors, disk, tape, LAN en andere resources delen met andere applicaties die draaien op de iSeries server.
? Beschikbaarheid van IBM WebSphere Commerce Suite V 5.1 voor iSeries, die klanten voorziet van een framework voor business-to-consumer en business-to-business e-commerce websites.

Performance en schaalbaarheid
? IBM eServer iSeries vestigt nieuwe records voor de performance van Java servers. De eServer i840 overtreft als eerste het aantal van 132.000 bewerkingen per seconde met de SPECjbb2000 Java server benchmark. De performance is 20 procent beter dan met de Sun Fire 'midframe' servers van Sun Microsystems. ? De i840 biedt ook een hogere mate van schaalbaarheid en performance voor Domino. De i840 is de eerste server die meer dan 100.000 gebruikers van NotesBench R5 Mail gelijktijdig kan bedienen met een gemiddelde responstijd van slechts 67 milliseconden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...