Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

RBG verkoopt aantal participaties

Datum nieuwsfeit: 07-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Koninklijke Begemann Groep N.V.
Zoek soortgelijke berichten
Koninklijke Begemann Groep N.V.


Breda, 7 mei 2001

RBG verkoopt een aantal participaties

Koninklijke Begemann Groep N.V. (RBG) maakt bekend dat zij overeenstemming heeft bereikt met Brant Beheer N.V., gevestigd in België, omtrent de verkoop van haar participaties Escher Holland B.V., Transys Projects Ltd., Mobile Tower Cranes (MTC) B.V. en HMZ Belgium N.V.

Escher Holland B.V., gevestigd te Fijnaart, ontwerpt en levert hoogwaardige producten voor de petrochemische industrie. Het bedrijf realiseerde over het jaar 2000 een omzet van circa EUR 12 miljoen een heeft ongeveer 80 werknemers.

Transys Projects Ltd., gevestigd te Birmingham, Engeland, is actief op het gebied van engineering en projectmanagement ten behoeve van railvoertuigen. Het bedrijf realiseerde over het jaar 2000 een omzet van circa EUR 10 miljoen en heeft ongeveer 30 werknemers.

Mobile Tower Cranes (MTC) B.V., gevestigd te Veghel, ontwikkelt en produceert mobiele loopkatkranen. Het bedrijf realiseerde over het jaar 2000 een omzet van circa EUR 6,5 miljoen en heeft circa 45 werknemers.

HMZ Belgium N.V., gevestigd te St. Truiden, België, is fabrikant van metalen productdragers (containers) ten behoeve van de automobielsector. Het bedrijf realiseerde over het jaar 2000 een omzet van circa EUR 13,5 miljoen en heeft ongeveer 105 werknemers.

BRANT Beheer N.V. (Brant), met zetel te Antwerpen, is de investeringsmaatschappij van de heer Jurgen Bresser, waarlangs hij diverse industriële activiteiten ontplooit.
Via B.I.S.G. is Brant actief in industrieel onderhoud. Deze groep bestaat uit: ICC Industries N.V., Anporac Cleaning Services N.V. , Lemmens N.V., ISCO N.V., Immco N.V., Lauer Groep N.V., ISCO N.V. , Sotimon S.A., Serti S.A., Verolme Montagebedrijf B.V. en Nordland B.V.

Via BLS actief in logistieke dienstverlening. Deze groep bestaat uit de bedrijven : TDS N.V., Universal Express AG en Winsped AG in Zwitserland en Universal Express LTD in Groot-Brittannië. Daarnaast is Brant aandeelhouder in een aantal middelgrote ondernemingen actief in specifieke nicheactiviteiten. De productie en verkoop van weverijbenodigdheden gebeurt via Verbrugge N.V. en haar Italiaanse dochter. Brant is tevens actief in poedercoatings via Oxyplast N.V. en de sector van de veiligheidsschoenen via Sigma B.V. te Tilburg.

Brant onderhoudt sinds geruime tijd een zeer goede relatie met de Koceram Groep van investeerder Christian Dumolin, waartoe Trustcapital Partners behoort, een op de Brusselse Beurs genoteerde investeringsmaatschappij. Drie jaar geleden stapte Trustcaptital voor 25% in het kapitaal van BISG. De Koceram Groep zal Brant Beheer ook in deze transactie met een 20% minderheidsbelang ondersteunen.

De transactie werd namens Brant begeleid door ABN Amro Bank, Corporate Finance.
RBG maakt voorts bekend, dat zij met Brant Beheer N.V. in onderhandeling is omtrent een mogelijke verkoop van haar participaties in MD Helicopters N.V., Breemars Assurantien B.V., Begemann Rusland B.V. en Asia Euro Gateway Business Company Ltd., alsmede de vorderingen op RDM Holding N.V. en MD Helicopters Holding N.V.

RBG en Brant verwachten hieromtrent in juni 2001 nadere mededelingen te kunnen doen.

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot:

Koninklijke Begemann Groep N.V.
tel : +31 (0)76 52 44 444

Brant Beheer N.V. de heer J.Bresser
tel : + 32 (0)3 227 21 01
www.brantbeheer.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie