Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

HP en webMethods samen in softwareontwikkeling

Datum nieuwsfeit: 07-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

HP en webMethods vormen alliantie om gezamenlijk software te ontwikkelen voor beter beheer van bedrijfsprocessen

Palo Alto (Californië) & Fairfax (Virginia), 7 mei 2001 - Hewlett-Packard (NYSE: HWP) en webMethods (Nasdaq: WEBM) hebben een strategische alliantie gesloten om gezamenlijk software te ontwikkelen die de kwaliteit van de zakelijke interacties via internet moet verbeteren. De HP OpenView business unit zal samenwerken met webMethods om software te creëren die bedrijven helpt om op efficiënte wijze de prestaties van hun IT-omgeving voor e-business te bewaken en te beheren.

Het aanbod van HP OpenView en webMethods zal klanten helpen om problemen met de connectiviteit van softwaretoepassingen te ontdekken en te corrigeren. Daarnaast moet het gezamenlijke aanbod een beter beheer van interacties tussen toepassingen in de complete distributieketen mogelijk maken. Hoewel het huidige HP OpenView reeds een dashboard biedt voor het bekijken van de prestaties van netwerken, systemen, toepassingen en services, verwacht HP door de samenwerking met webMethods de beheersmogelijkheden van HP OpenView uit te breiden met het beheer van bedrijfsprocessen.

"webMethods heeft zich bewezen als leider op het gebied van softwareoplossingen voor het automatiseren van bedrijfsprocessen," zegt Bill Russell, vice president HP Software Solutions Organisation. "De geavanceerde technologieën en consultancy-expertise van HP en webMethods bieden klanten een solide fundament om hun e-bedrijven op te bouwen."

"De gezamenlijke ontwikkelinspanningen van HP en webMethods zullen zich uitstrekken tot het beheer van bedrijfsprocessen. HP OpenView is in staat om gebruikers een snelle en handige blik te bieden op de prestaties van hun IT-infrastructuur en ze te waarschuwen voor mogelijke inefficiënties," zegt David Mitchell, bestuursvoorzitter en COO van webMethods. "We zien uit naar de samenwerking met HP om een oplossing op de markt te brengen die een nieuwe impuls geeft aan samenwerkingsoplossingen, of 'collaborative commerce'."

Naast het gezamenlijke ontwikkelwerk zal HP Consulting het webMethods-integratieplatform aanbevelen als de voorkeursoplossing voor distributieketens en fabrikanten. HP en webMethods zijn eveneens overeengekomen een gezamenlijk kantoor voor programma-management op te zetten, voor het leiden van de technologische ontwikkelingen en de verkoop- en promotionele activiteiten.

# # #

Over HP OpenView

HP OpenView is één van de grootste leveranciers van geïntegreerde beheeroplossingen voor internet en e-services. De geïntegreerde oplossingen en diensten maken het internetorganisaties mogelijk snel en betrouwbaar diensten te leveren. De oplossingen van HP OpenView worden wereldwijd gebruikt in meer dan 135.000 gedistribueerde, heterogene IT-omgevingen. Samen met meer dan 200 partners biedt HP OpenView een complete portfolio diensten en beheeroplossingen voor alle belangrijke platforms. Meer informatie over HP OpenView is te vinden op www.openview.hp.com.

Over HP

Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige e-services en oplossingen voor een 'always-on' internetinfrastructuur.

HP behaalde in 2000 een omzet van circa 48,8 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2000 ruim 2,2 miljard gulden. Meer informatie over HP en haar producten is beschikbaar op www.hp.com.

Over webMethods

webMethods (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevende leverancier van integratiesoftware voor wereldwijde top-2000-bedrijven, business-to-business elektronische marktplaatsen en softwarebedrijven. Het integratieplatform van webMethods stelt klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen, door bedrijfsprocessen, enterprise- en legacy-toepassingen, databases en werkstromen te koppelen. Deze koppeling kan zowel binnen de onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Met het integratieplatform van webMethods kunnen klanten kosten verminderen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen substantieel verbeteren en de interne zakelijke processen stroomlijnen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa, Azië en de Pacific. webMethods bedient wereldwijd meer dan 625 klanten van wereldwijde top-2000-bedrijven zoals Citibank, Dell, Eastman Chemical, The Ford Motor Company, Grainger, Motorola en Starbucks tot belangrijke B2B-marktplaatsen zoals ForestExpress, eHITEX/Converge en PetroCosm. Strategische partners van webMethods zijn onder andere Accenture, Ariba, Broadvision, Commerce One, Deloitte Consulting, EDS, Hewlett-Packard, i2 Technologies, J.D. Edwards, KPMG Consulting, Microsoft, Oracle, SAP AG en Siebel Systems. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.webmethods.com

Voor meer informatie:

webMethods, Jill Latta, marketing director EMEA,
telefoon: +31 (0)20 491 97 37, e-mail: (jlatta@webmethods.com)

Footprint Marketing, Annemieke van Herk, public relations, telefoon: +31 (0)20 417 71 77, e-mail: (annemieke@footprint.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie