Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Snel opnieuw samenwonen na ontbinden relatie

Datum nieuwsfeit: 07-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CBS Webmagazine

Snel samen na ontbinden relatie

In de afgelopen tien jaar is het aantal alleenstaanden sterk toegenomen. Voor een deel groeit het doordat meer jongeren ongehuwd gaan samenwonen in plaats van te trouwen. Ongehuwd samenwonenden gaan eerder uit elkaar dan gehuwden.

Bijna de helft van deze ex-samenwoners zonder partner is tussen de 20 en 29 jaar oud. Er zijn naar verhouding iets meer jonge vrouwen (18-24 jaar). Dit komt waarschijnlijk doordat hun partner iets ouder was. Dat er relatief veel vrouwen van boven de 60 onder de ex-samenwoners zijn, komt waarschijnlijk door het overlijden van de partner.

Ex-samenwoners zonder partner

Ex-samenwoners zonder partner zijn niet noodzakelijkerwijs alleenstaand. Een deel gaat bijvoorbeeld weer bij de ouders wonen. Verder is 3% van de mannen en 20% van de vrouwen ouder in een éénouderhuishouden.

Huishoudenspositie ex-samenwoners

Een op de vijf ex-samenwoners woont binnen een jaar alweer samen met een nieuwe partner. Meer mannen dan vrouwen gaan direct met een nieuwe partner samenwonen. Ook verder blijft het grootste deel van de ex-samenwonenden maar kort zonder partner. De meerderheid woont binnen vier jaar weer samen. Onder mensen in de leeftijdsgroep 20-29 jaar is dat zelfs 70%.

Na verbreken relatie binnen vier jaar weer samenwonend

Ingeborg Keij en Carel Harmsen

Bron: CBS; Maandstatistiek van de bevolking

Voor meer informatie: (infoservice@cbs.nl)

© Centraal Bureau voor de Statistiek, Voorburg/Heerlen, 2001 Bronvermelding is verplicht. Verveelvoudiging voor eigen gebruik of intern gebruik is toegestaan.

Laatst gewijzigd: 07 mei 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie