Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SP wil spoeddebat over acties in de zorg

Datum nieuwsfeit: 07-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Den Haag, 7 mei 2001

SP-Kamerlid Kant wil direct na het reces een spoeddebat met minister Borst over de acties in de zorg. "Gezien de noden in de zorg en voor een flinke opwaardering van de werkers in de zorg zijn de eisen van de bonden alleszins redelijk. Maar voor het kunnen afsluiten van een fatsoenlijke CAO voor de ziekenhuizen hebben de werkgevers geen geld. En voor deze middelen is de minister verantwoordelijk" Aldus SP-Kamerlid Kant. "Namens Kok heeft Borst de werkgevers opgeroepen alles op alles te zetten om tot een akkoord te komen en stakingen te voorkomen. Maar dan moet de minister garant staan dat een fatsoenlijk akkoord ook mogelijk is, zonder dat dit ten koste gaat van de zorgverlening, doordat elders weer beknibbeld moet worden."

Ook naar aanleiding van de acties van de huisartsen wil de SP minister Borst ter verantwoording roepen. De minister heeft het vertrouwen van de huisartsen geschonden, door aan gewekte verwachtingen bij lange na niet na te voldoen.Voor meer info: Agnes Kant 06 51262918

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie