Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Groningen: jongeman bij pinautomaat beroofd

Datum nieuwsfeit: 07-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 7-05-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 7 mei 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: jongeman beroofd
Een 20-jarige man uit Groningen is zondagochtend bij een pinautomaat op het Stationsplein beroofd van zijn zo juist gepinde geld. Nadat de man geld had opgenomen werd hij beroofd door een donkergekleurde man die hem bedreigde met een mesje. De overvaller liep rustig weg, pakte zijn fiets en vertrok richting Hereweg. Signalement van de verdachte: negroïde man, lengte 180 cm, normaal/stevig postuur, donkere kleding met een trainingsbroek en mogelijk een witte capuchon over het hoofd. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: fietsster bij aanrijding gewond
Een 25-jarige automobilist uit Groningen reed zondagmiddag achteruit vanaf het Floresplein de kruising met de Korreweg op en zag daarbij een 53-jarige fietsster ut Groningen over het hoofd. De vrouw kwam ten val en is met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: dronken op de snorfiets
Agenten zagen zondagnacht op de JC Kapteynlaan een 36-jarige Groninger zonder verlichting met zijn snorfiets rijden. De man werd gecontroleerd en bij het vernemen van een alcoholwalm werd besloten dat de Stadjer moest blazen. Zijn score op het ademanalyseapparaat was
1.7 promille. Hij was verder niet in het bezit van een bromfietscertificaat en de plof was onverzekerd.

Groningen: man aangehouden voor bedreiging
De politie heeft zondagavond een 21-jarige man uit Groningen aangehouden omdat hij een beveiligingsmedewerkers van het AZC aan de Merwedestraat bedreigde. De man was het er niet mee eens dat hij zich moest legitimeren en uitte bedreigingen tegen de beveiliging. Hij werd aangehouden en op het bureau bleek dat de man nog twintig dagen gevangenisstraf tegoed had en hij werd overgedragen aan justitie.

Groningen: aanrijding op Noorderhaven
Een 54-jarige automobilist uit Groningen reed zondagavond op de Noorderhaven tegen een geparkeerde auto aan. Van de man, die verklaarde als gevolg van zijn suikerziekte flauw geworden te zijn, is een bloedproef afgenomen. Hij kreeg een rijverbod van twaalf uur.

Stadskanaal: vandalen aangehouden
Op de Gasselterstraat in Stadskanaal heeft de politie zondagmorgen twee 19-jarige mannen uit Gasselternijveenschemond en Tweede Exloërmond aangehouden. Getuigen belden de politie nadat zij hadden gezien dat de mannen op de Postkade in Stadskanaal een geparkeerde bagageaanhangwagen in het kanaal hadden geduwd. Tevens zag één van de getuigen dat de verachten tegen spiegels van diverse geparkeerde autos schopten. Op de Gasselterstraat werden de mannen door de politie aangetroffen en aangehouden. Ze waren bij de aanhouding in het bezit van een vlag en een raamborstel die ze hadden weggenomen bij twee woningen aan de Postkade. Die spullen zijn teruggebracht naar de rechtmatige eigenaren. De verdachten zijn naar het politiebureau gebracht en na verhoor in de loop van de morgen heengezonden. Ze bekenden. De aanhangwagen is door een bergingsbedrijf uit het water getakeld. De rekening daarvan gaat naar de verdachten. Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt wegens vernieling en diefstal.

Uithuizen: inbraak
In een bloemenkas achter een bloemenzaak aan de Hoofdstraat West in Uithuizen is zaterdagnacht ingebroken. De inbrekers kwamen de kas binnen door een slot van de kasdeur te forceren. Binnen werd een toonbank door de daders doorzocht. Er is nog niet bekend of er iets vermist wordt. De politie onderzoekt de inbraak en zoekt getuigen. Een onwonende werd tegen de morgen wakker van lawaai en hoorde op straat mensen tegen elkaar zeggen dat ze een kenteken moesten onthouden. Wie deze mensen zijn is tot nu toe niet bekend. De politie wil graag contact komen met deze mensen die mogelijk iets verdachts hebben gezien dat verband houdt met de inbraak. Zij kunnen bellen met de politie in Uithuizen, telefoon 0900 8844.

Noordwijk: dronken bromfietser gewond
De politie heeft zondagmorgen op de Noorderweg in Noordwijk, gemeente Marum, een 19-jarige man uit Drachten aangehouden. Surveillerende politiemensen zagen de man rijden op zijn bromfiets. Hij haalde met een snelheid van zeker 80 km per uur een aantal autos in. Nog voordat de agenten de man een stopteken konden geven raakte hij de controle over zijn bromfiets kwijt en kwam te vallen. De man bleek slechts enkele schaafwonden aan handen en benen te hebben opgelopen. Hij verkeerde onder invloed van alcohol en is overgebracht naar het politiebureau. Bij de ademanalyse werd 1.85 promille alcohol gemeten. De man is na verhoor met een dagvaarding en een rijverbod heengezonden. Toen de man in de loop van zondagochtend zijn bromfiets weer kwam afhalen bleek hij nog steeds lichamelijke klachten van zijn val te ondervinden. In overleg met zijn ouders is daarom medische hulp ingeroepen waarna de man alsnog is opgenomen in een ziekenhuis. Over zijn letsel is nog niets bekend.

Nieuweschans: drugs in auto
In de auto van een 20-jarige man uit het Duitse Moormerland troffen politiemensen zondagmiddag in totaal ruim 24 gram harddrugs aan. De man werd staande gehouden bij een controle van de Douane op de A7. Omdat de douanemedewerkers mogelijke aanwezigheid van drugs vermoedden werd de politie ingeschakeld. Bij onderzoek werden in de auto crack, heroïne en een nog onbekende andere drugs aangetroffen. De man bleek de drugs in Groningen te hebben gekocht. Na overleg met het Openbaar Ministerie is hij na verhoor heengezonden. De drugs zijn in beslag genomen.

Westerlee: brand na palingroken
Zondagavond ontstond brand in een palingrokerij achter een woning aan de Tranendallaan in Westerlee. Na het roken van paling bleek het daarvoor benodigde vuur niet goed te zijn uitgemaakt. Toen de zoon van de 43-jarige eigenaar thuis kwam zag hij dat de palingrokerij van zijn vader en het daarvoor gebruikte hout in brand stond. De brandweer moest er aan te pas komen om de brand te blussen. De hoogte van de schade is nog niet bekend.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900 -8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie