Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Amsterdam-Amstelland: vrouw gestoken

Datum nieuwsfeit: 07-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Vrouw gestoken
7-5-2001 Een 39-jarige vrouw is gisterochtend in haar been gestoken door haar 37-jarige vriend. Het incident vond plaats in hun woning in de H-buurt (Zuidoost). De aanleiding voor het incident is nog onduidelijk. De verdachte ging er na de steekpartij vandoor en is sindsdien spoorloos. De vrouw is opgenomen in een ziekenhuis en verkeert niet in levensgevaar. In de woning is een mes in beslag genomen.
Straatrover gearresteerd
7-5-2001 Een 20-jarige straatrover is zaterdag in de binnenstad aangehouden nadat hij een 36-jarige man had beroofd en in zijn zij gestoken. De verdachte kon worden aangehouden op aanwijzing van een tweede slachtoffer (33 jaar). Deze straatroof mislukte, maar het slachtoffer liep door de worsteling met zijn belager wel een wond in de nek op. Hij waarschuwde de politie en wees de verdachte aan die even verderop op een brug stond. De straatrover zette het op een lopen. Een politieman zette per fiets de achtervolging in. Een ambulancebroeder zag de verdachte rennen met in zijn kielzog de politieman, tackelde de verdachte in het voorbijgaan, waarna de aanhouding volgde. De man wordt vandaag voorgeleid. Het slachtoffer die in zijn zij werd gestoken, is overgebracht naar een ziekenhuis. Naar verwachting mag hij morgen weer naar huis. Het tweede slachtoffer werd ter plaatse behandeld.Doorrijder gepakt
7-5-2001 Gisteravond arresteerde de politie in zijn woning in Diemen een 30-jarige man. De verdachte was na een aanrijding op de Hartveldseweg doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken. Aan het bureau bleek dat de man had gedronken en dat hij nog een boete had openstaan van 1550 gulden. De man is ter ontnuchtering ingesloten aan het politiebureau.
Val van 8 meter
Een 5jarig jongetje is zaterdagmiddag van een balkon van een woning aan de Banne Buikslootlaan gevallen. Het slachtoffertje maakte een val van 8 meter en kwam in de bosschages terecht. Een getuige zag het jongetje opstaan en weglopen. Hij pakte het slachtoffertje vast en legde hem op de bank in zijn woonkamer. Onderzoek wees uit dat de jongen nagenoeg niets mankeerde. Hij is ter observatie opgenomen in een ziekenhuis. Het incident deed zich voor op het moment dat het jongetje alleen thuis was. Hij is vermoedelijk om een bloembak gaan staan en vervolgens over de railing van het balkon gedoken.
Overvallen
7-5-2001 Twee gewapende mannen hebben in de nacht van zaterdag op zondag een hotel aan de Slotermeerlaan overvallen. Ze maakten enkele honderden guldens buit. Het duo bedreigde een receptionist met een vuurwapen en eiste geld. Nadat het slachtoffer geld had afgeven, gingen de overvallers er lopend vandoor.

Een gewapende man heeft in de nacht van zaterdag op zondag een coffeeshop aan de Tweede Laurierdwarsstraat overvallen. De overvaller bedreigde een personeelslid met een vuurwapen en eiste geld. Nadat het slachtoffer een nog onbekend geldbedrag uit de kassa had afgegeven, ging de overvaller er vandoor.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie