Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overeenstemming over onderzoek naar verplaatsing TESO-haven

Datum nieuwsfeit: 07-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

Overeenstemming over onderzoek naar toekomstige verplaatsing TESO-haven

datum: 03 mei 2001

De gemeente Den Helder, gemeente Texel, Rijkswaterstaat, TESO en de provincie Noord-Holland zijn het erover eens dat verplaatsen van de TESO-veerhaven een goede oplossing is om de bereikbaarheid van Den Helder en Texel in de toekomst te garanderen, dit omdat de huidige situatie veel problemen geeft. Zo zijn er voor de gemeente Den Helder problemen met de aan- en afvoer van passagiers naar de veerhaven over de N250. In de oplossing voor dit probleem is tot nu toe alleen gekeken naar de aanpassing van deze weg. De verschillende partijen zijn nu zover dat voor de lange termijn de oplossing in verplaatsing van de TESO-veerhaven moet worden onderzocht. Tot deze conclusie zijn de partijen gezamenlijk gekomen. Zowel Rijkswaterstaat als de provincie zijn bereid de reserveringen die er zijn voor zowel het groot onderhoud aan de veerhaven als de verbetering van de N250 te gebruiken voor de aanleg van een nieuwe haven met de daarbij behorende ontsluiting. Hierbij gaat het om tientallen miljoenen. Ter voorbereiding op de mogelijke verplaatsing wordt er door een projectgroep een verkennende studie gemaakt, waarbij breed gekeken wordt naar de bereikbaarheid van Den Helder en Texel. In de projectgroep participeren alle betrokken partijen. De gemeente Den Helder is initiatiefnemer van deze groep.

Tot er een structurele oplossing is, zullen er wel korte termijninvesteringen gedaan worden, zoals kwaliteitsverbeteringen van de N250. Deze verbeteringen zullen in het bestaande wegprofiel gedaan worden. Dat betekent dat er geen grote ingrepen in de weg zullen plaatsvinden. Maar ook kwaliteitsverbeteringen in de veerhaven, zoals het beter bereikbaar maken van de boot voor fietsers, voetgangers en minder validen, vallen onder deze korte termijninvesteringen. De TESO zal in 2005 de Molengat vervangen voor een grotere boot. Om de auto-capaciteit van deze nieuwe boot maximaal te kunnen benutten, zouden er aan de landzijde van de gemeente Den Helder aanpassingen moeten plaatsvinden. Gezien de huidige ontwikkelingen, zal dat voorlopig niet gebeuren.

Laatst bijgewerkt: 07 mei 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie