Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 07-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 7-05-2001
1e persbericht 7 mei 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf de parkeerplaats van het Stadswandelpark is zondagavond een blauwe BMW 730 met het Duitse kenteken WI-GL-777 gestolen.

Eindhoven: Twee vernielers aangehouden
Op het Stationsplein zijn zondag om 22.20 uur twee Eindhovenaren van 22 en 21 jaar oud aangehouden. Zij hadden op het 18 Septemberplein twee ruiten van een lunchroom vernield.

Eindhoven: Agressieve man aangehouden
Op het 18 Septemberplein is zondag om 23.30 uur een 23-jarige man aangehouden. Zijn woonplaats is onbekend. De man had flink gedronken en viel andere personen lastig. Hij wilde een fiets afpakken, vervolgens probeerde hij een meisje van haar snorfiets te schoppen, maar omstanders schoten het meisje te hulp. Daarna pakte hij een fiets af van een jongen en fietste tegen het verkeer in. Hij kwam in botsing met een andere fietser en beiden kwamen ten val. De verdachte stond op en schopte de ander tegen het hoofd. Op dat moment kon een passerende politiepatrouille de man aanhouden. De man verzette zich hiertegen.

Eindhoven: Verdachte met drugs aangehouden
Maandagmorgen om 0.02 uur is op het Muntplein een 36-jarige automobilist zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden. Bij controle bleek de man 20 cachetjes coke, fl. 1.350,- en 2 gsms bij zich te hebben. In de auto zijn 30 cachetjes met coke aangetroffen. De coke, het geld en de gsms zijn inbeslaggenomen. De verdachte is ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte diefstal rugzak aangehouden Maandagmorgen om 0.50 uur is op het Stratumseind een 26-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden. Een politiesurveillance zag daar de man, met een rugzak in zijn hand, uit een horecagelegenheid lopen. Direct daarop rende een vrouw achter de man aan. Zij rukte de rugzak uit de hand van de man. Bij controle bleek dat de man de tas had gestolen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Tasjesroof
In het Anna Frankplantsoen is zondagmiddag een 38-jarige inwoner van Utrecht beroofd. Het slachtoffer vroeg aan drie jongens de weg naar het station. De jongens boden aan om hem weg te brengen. Plotseling greep een van de jongens de portemonnaie uit de zak van het slachtoffer waarna ze ermee wegliepen. In de portemonnaie zat een bedrag van 1000 gulden

Eindhoven: Aanhoudingen na mishandeling
Op het 18 Septemberplein zijn zondagavond om 21.30 uur een 30-jarige en een 40-jarige man uit Ballengooien en een 31-jarige man uit Ewijk aangehouden. De drie worden ervan verdacht kort ervoor op het 18 Septemberplein een 27-jarige man uit Bladel zodanig te hebben mishandeld dat hij overgebracht moest worden naar het ziekenhuis. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld.

Eindhoven: Verdachte fietsendiefstal tweemaal aangehouden Op de Karel de Grotelaan is zondagmiddag om 17.30 uur, een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden als verdacht van diefstal van een fiets. De verdachte had de fiets die hij bij zich had op de Karel de Grotelaan voor een auto gegooid. Bij onderzoek bleek dat de fiets van diefstal afkomstig was. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau en na verhoor heengezonden. De fiets is terug naar de rechtmatige eigenaar.

Om 19.10 uur werd dezelfde verdachte op de Tarbotstraat aangehouden. De man liep op de Hoogstraat met een fiets op zijn nek. Toen hij de politie zag vluchtte hij. Uit onderzoek bleek dat ook deze fiets was weggenomen. Bij zijn aanhouding verzette de verdachte zich hevig. Hij is voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld. De fiets is inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling
Op het Begijnenhof is zondagavond om 20.55 uur een 24-jarige inwoner van Veldhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor op het Begijnenhof een 19-jarige inwoner van Veldhoven bij een vechtpartij te hebben mishandeld. Het slachtoffer is in bewusteloze toestand overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man aangehouden voor poging inbraak
Maandagmorgen rond 3.00 uur is in de Adriaan Dorsmanstraat een 18-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij probeerde kort voor zijn aanhouding bij een benzinestation aan de Oude Bossche Baan met stenen een ruit te vernielen. Het glas hield stand waarop de man er zonder buit vandoor ging. De politie trof hem op de Adriaan Dorsmanstraat en hield hem aan. Hij is voor veder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man gooit ruit in
Maandagmorgen rond 5.50 uur is in de Keldermansstraat een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij had bij de woning een ruit vernield en wilde daar naar binnen. Hij vertelde de politieagenten daar te wonen maar kon dat op geen enkel manier aantonen. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Bromfietser rijdt tegen verkeersbord Een 24-jarige Eindhovenaar is zondagavond rond 20.00 op het fietspad aan de Tongelresestraat door nog onbekende oorzaak met zijn snorfiets tegen een verkeersbord gereden. De man liep een kaakfractuur op en is naar het Catharina ziekenhuis gebracht.

Helmond: Mishandeling
Zondagavond rond 19.45 uur is in het politiebureau aan de Kasteel Traverse een 29-jarige Helmonder aangehouden. De man had kort daarvoor in de Hemelrijksestraat tijdens een ruzie met een 39-jarige plaatsgenoot het slachtoffer met een ijzeren staaf geslagen. Het slachtoffer moest in het ziekenhuis in Helmond aan zijn verwondingen worden geholpen. De dader is ingesloten.

Son: Oplegger gestolen
Tussen zaterdagmiddag en zondagavond is op het industrieterrein in Son (1500) een oplegger van een vrachtauto gestolen. Op de oplegger stond een zeecontainer die was geladen met auto-onderdelen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie