Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Friesland: inbraak in Makkumse supermarkt

Datum nieuwsfeit: 07-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 7-05-2001
Politieberichten van 7/5 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Makkum: inbraak winkel
Van zondag op maandag werd ingebroken in de supermarkt op de Holle Poarte. De toegangsdeur van de winkel werd opengebroken. Het wisselgeld uit de kassa`s werd weggenomen. Ook werd een portemonnee met Duitse marken meegenomen. Een medewerker, van de supermarkt, een 23-jarige inwoner van Makkum, heeft aangifte gedaan.

Franeker: inbraak gemeentehuis
Afgelopen nacht werd ingebroken in het gemeentehuis aan de Harlingerweg. Aan de achterzijde van het pand werd een ruit vernield. Een kassa in de kantine werd opengebroken. Voor zover nu is na te gaan, werd er niets weggenomen. Door de gemeentebode is aangifte gedaan.

Oentsjerk: inbraak slagerij
Afgelopen nacht werd ingebroken in een slagerij aan de Van Haersmasingel. Het slot van de achterdeur werd geforceerd. Uit de slagerij werd het wisselgeld weggenomen, alsmede 20 pakjes tomatensoep en een blikje knakworstjes. De eigenaar, een 46-jarige inwoner van Hantum, heeft aangifte gedaan.

Drachten: autobrand
Maandag omstreeks 08.35 uur startte een 46-jarige inwoonster op de Wetterwille haar personenauto. Tijdens het starten hoorde zij een harde knal en daarna weigerde de auto alle diensten. Zij ging vervolgens de woning weer binnen om haar man te bellen. Toen zij even later weer buiten kwam, stond de auto in brand. De brandweer heeft het vuur geblust. De auto kan als verloren beschouwd worden.

Beetgumermolen: aanrijding met dodelijke afloop Naar nu pas bekend is geworden heeft zich vrijdag 27 april omstreeks 18.00 uur een eenzijdig ongeval voorgedaan op de Van Aismawei te Beetgumermolen. De bestuurder van een bromscooter, een 28-jarige inwoner van Beetgumermolen, reed door nog onverklaarbare oorzaak tegen een boom. De jongeman werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Van deze aanrijding werd de politie niet op de hoogte gesteld. Vanuit het ziekenhuis werd de jongeman diezelfde dag nog overgebracht naar het Sophia-ziekenhuis in Zwolle. Aldaar is hij de afgelopen nacht ( zondag op maandag 6/7 mei) aan zijn verwondingen overleden. Nadat de jongeman was overleden, werd de politie pas ingelicht. De politie stelt onderzoek in en vraagt eventuele getuigen van deze aanrijding om zich te melden.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie