Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

DaimlerChrysler Nederland integreert in nieuw kantoorgebouw

Datum nieuwsfeit: 07-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

7-5-2001

DaimlerChrysler Nederland integreert in nieuw kantoorgebouw

DaimlerChrysler Nederland integreert alle importactiviteiten voor Mercedes-Benz, Chrysler, Dodge, Jeep en smart in een nieuw pand op het kantorenpark Papendorp aan de Zuid-West kant van Utrecht.

Het nieuw te bouwen kantoor kenmerkt zich door de vorm en het open karakter van het gebouw. De ovale vorm en het gebruik van veel natuurlijke materialen als glas en hout maken het gebouw tot een blikvanger. Op een terrein van 2 ha wordt 17.500 m3 bebouwde oppervlakte gerealiseerd met 12.000 m3 kantoorruimte voor de circa 400 medewerkers. Openheid naar binnen en naar buiten en optimale communicatie-mogelijkheden kenmerken daarbij de bouwstijl.

De overige 5.500 m3 bedrijfsruimte biedt plaats aan een atrium (60 meter lang en 28 meter breed), een demohal voor personen- en bedrijfswagens, een werkplaats, presentatieruimten en een restaurant met buitenterras.

Papendorp is Utrechts nieuwste kantoren- en bedrijvengebied, pal aan het verkeersknooppunt Oudenrijn. Op grond van de goede bereikbaarheid, de bijzondere uitstraling en een perfecte zichtlocatie vanaf A2 en A12 heeft DaimlerChrysler Nederland voor deze hoogwaardige locatie gekozen. Het ovalen gebouw met veel glas wordt op een hoogte van 25 meter boven het maaiveld een absolute blikvanger en herkenningspunt.

Het pand (91 meter lang, 66 meter breed en 28 meter hoog) biedt voldoende parkeergelegenheid voor de medewerkers en bezoekers. De parkeerplaaten worden door de situering aan het zicht onttrokken. De ontsluiting door de nieuwe Papendorpsebrug over het Amsterdam-Rijnkanaal naar Utrecht garandeert tevens een snelle verbinding met het centraal station. Ook het geplande transferium zal aan een nog betere bereikbaarheid bijdragen.

Een belangrijk aspect bij het ontwerpen van het kantoorgebouw is communicatie. De kantoren aan de buiten- en binnenring van het ovalen gebouw worden verbonden door loopbruggen op ieder van de vijf verdiepingen, die dwars door het atrium heen lopen. Het ontwerp van de inrichting van het gebouw is gebaseerd op flexibiliteit en communicatie die aansluiten bij de werkprocessen.

De medewerkers die nu werkzaam zijn in de panden in Utrecht/Lage Weide en Vianen kunnen naar verwachting begin 2003 hun intrek nemen in het nieuwe pand.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie