Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Van der Veekenpenning gemeente Rotterdam voor Wim Vos

Datum nieuwsfeit: 07-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Van der Veekenpenning voor Wim Vos

Wethouder Nico Janssens heeft op 2 mei de Johan van der Veekenpenning uitgereikt aan de heer Wim Vos, de scheidend voorzitter van het Rotterdam Commercial Representative Office Shanghai.

De heer Vos is sinds 1952 werkzaam in de Rotterdamse haven, o.m. voor Pakhuismeesteren, Pakhoed, Oceanfreight en Cross-Ocean. In 1983 richtte hij Trans-Maritime Freight Agencies op, een cargadoorsbedrijf dat agent was/is voor Sinotrans, Rickmers, Polish Ocean Lines en Compania Chilena de Navegation Interoceania. Daarnaast was hij o.m. bestuurslid van de Vereniging van Rotterdamse Cargadoors, commissaris van de Groothandelsgebouwen NV en lid van Nederland Distributieland. Ook was Wim Vos zeer actief in de belangenbehartiging met China. Hij was lid van het dagelijks bestuur van de China Kamer van het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering, participant in het Nationaal China Platform, voorzitter van de Vriendschapvereniging Nederland-China en medeoprichter en (sinds 1997) voorzitter van het Rotterdam Commercial Representative Office te Shanghai, een functie die Wim Vos deze maand neerlegt.

De Johan van der Veekenpenning wordt uitgereikt aan personen die zich gedurende een reeks van jaren, in een leidinggevende functie, bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de economische ontwikkeling van Rotterdam.
Johan van der Veeken kwam uit Antwerpen en vestigde zich in 1583 in Rotterdam. Hij was actief in de handel en de scheepvaart. Hij adviseerde onder meer het gemeentebestuur bij de stichting van de Beurs en zette lijndiensten op naar Europese havens.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie