Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Utrecht: districten Utrecht stad

Datum nieuwsfeit: 07-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-05-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 10.00 uur
Aangehouden voor inbraak

UTRECHT De politie heeft drie inwoners uit Utrecht van 27, 29 en 32 jaar afgelopen nacht aangehouden op verdenking van een inbraak in een videotheek aan de Warmoesstraat.

Aan de hand van getuigenverklaringen werd de politie op het spoor gezet van de verdachten , die weggereden waren in een personenauto. Bij het zien van de politie gingen zij er met hoge snelheid vandoor waarop de achtervolging werd ingesteld. De verdachten reden de Oude Pijlsweerdstraat in, maar kwamen niet erg ver. De auto kwam tot stilstand tegen een boom en de drie verdachten vluchtten de wijk in. Met behulp van assistentie werden de drie alsnog aangehouden.

De drie zitten voorlopig vast voor nader onderzoek.

Aangehouden voor beroving

UTRECHT De politie heeft zondagmorgen 6 mei drie inwoners uit Zeist van 18, 20 en 21 jaar aangehouden op verdenking van een beroving met geweld van een 23-jarige Utrechter.

De Utrechter werd, nadat hij een horecagelegenheid verliet aan de Kanaalstraat, door de drie belaagd en bedreigd met een vuurwapen en werd van zijn sieraden en geld beroofd. Bij de beroving werd de man ook geslagen en raakte gewond aan zijn hoofd.

De in kennis gestelde politie wist de drie verdachten, die er lopend vandoor waren gegaan, snel te traceren en aan te houden. Het geld en de sieraden werden bij de verdachten aangetroffen. Een vuurwapen werd niet aangetroffen.

De drie zitten voorlopig vast voor nader onderzoek.

Aangehouden voor bedreiging

UTRECHT De politie heeft gistermiddag een 14-jarige jongen uit Utrecht aangehouden op verdenking van diefstal en bedreiging met een mes. De knaap zou op de Augusto Sandinostraat twee jongens van 10 en 12 jaar bedreigd hebben met een mes en onder deze bedreiging hun walkietalkies aan hem af moeten geven.

Na de melding stelde de politie een onderzoek in en traceerde de verdachte in de omgeving van de Augusto Sandinostraat. Het mogelijk bij de beroving gebruikte mes werd aangetroffen onder de buddyseat van een scooter die in de buurt stond. Dit mes werd inbeslaggenomen. De aanhouding van de verdachte trok veel belangstelling van omstanders. Ter voorkoming dat zij er zich mee gingen bemoeien, werden zij door de politie met behulp van een politiehond op afstand gehouden.

Aangehouden voor inbraak in auto

UTRECHT De politie heeft gistermorgen rond half zeven een 36-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van het inbreken in een geparkeerde auto op de Bucheliusstraat.

De politie kwam de Utrechter op het spoor door de melding van een getuige. In een tas van de verdachte zaten twee autoradios. De Utrechter zit voorlopig vast voor nader onderzoek.

Eigenaar van auto beroofd
UTRECHT Een 36-jarige man uit Amstelveen is gistermiddag op de Utrechtseweg onder bedreiging van een mes van zijn auto beroofd door twee mannen.

De twee mannen reageerden op een advertentie waarin de 36-jarige zijn auto te koop aanbood. De twee meldden zich gistermiddag bij de woning van de Amstelvener waarna een proefrit volgde richting Utrecht, echter tijdens de rit werd de Amstelvener met een mes bedreigd.

De rit eindigde bij een tankstation in Utrecht en een verdachte liep de shop in. Op dat moment zag de Amstelvener kans uit de auto te komen en ging ook de shop binnen. Daar ontstond een worsteling met de verdachte die al in de shop was. De andere verdachte zag dit en kwam zijn maat te hulp en bedreigde de Amstelvener opnieuw met een mes.

De twee verdachten zagen kans weg te komen en gingen er in de auto van de Amstelvener vandoor. Het gaat om een blanke man en een man met een negroïde uiterlijk.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie