Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Limburg-Zuid: district Heerlen

Datum nieuwsfeit: 07-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 7-05-2001 Persberichten district Heerlen (14.15 u) Maandag, 7 mei 2001

District Heerlen

Heerlen; verdovende middelen
Bij controle afgelopen zondagmorgen op het Raadhuisplein van een 31-jarige man uit Eindhoven en een 26-jarige man uit Heerlen bleek dat een van hen een vijfentwintigtal bolletjes met heroine bij zich had. Daarbij gaat het om totaal ruim elf gram. Die werden inbeslaggenomen. Een van de verdachten heeft bekend de heroine te hebben willen verkopen. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. Bij controle zondagmiddag op het Belemnieterf in Heerlen van een 28-jarige Heerlenaar bleek deze ook een beetje verdovende middelen, vermoedelijk cocaine bij zich te hebben (iets minder dan een halve gram). Ook deze verdovende middelen werden inbeslaggenomen en de politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Heerlen; goede avond
Een 43-jarige man uit Heerlen heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. Het slachtoffer die afgelopen zondagavond omstreeks 22.20 uur met zijn hond op de Triasstraat in Heerlen met zijn hond aan het wandelen was, kwam een onbekende man tegen. Die groette hem in het voorbijlopen nog met goede avond. Opeens kwam de man echter teruggelopen en sloeg het slachtoffer zonder enige reden met een voorwerp, vermoedelijk een breekijzer op zijn hoofd. Daarbij liep de Heerlenaar een hoofdwond op. Het slachtoffer wist andere slagen nog met zijn armen enigszins af te weren waarna de agressieveling er vandoor rende. Het slachtoffer heeft zich medisch aan zijn hoofdwond en de pijnlijke plekken op armen en benen laten verzorgen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de identiteit van de agressieveling.

Heerlen; gedoofd
Afgelopen nacht, zondag op maandagnacht omstreeks 04.00 uur kregen politie en brandweer een melding van onraad in een winkel aan de Dr. Poelsstraat in Heerlen. Bleek dat de etalageruit kapot was en binnen was er een flinke schroeiplek. Gelukkig is het daarbij gebleven en is er geen brand uitgebroken in het pand. De politie stelt een onderzoek in waarbij ze ook onderzoekt wat er precies is gebeurd (wat precies de schroeiplek heeft veroorzaakt of dat er een brandbom/molotovcocktail naar binnen is gegooid).

Hoensbroek; aangehouden
De politie heeft afgelopen zondagavond op een parkeerplaats aan de Klinkertstraat in Hoensbroek een 33-jarige man uit Hoensbroek en een 17-jarige jongeman uit Heerlen aangehouden. Bleek dat de Hoensbroekenaar onder invloed achter het stuur van de auto zat. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. Daarnaast bleek dat hij geen rijbewijs heeft. Ook verdenkt de politie hen ervan die avond met hun auto bij een benzinetankstation aan de Palemigerboord in Heerlen benzine te hebben getankt zonder daarvoor te betalen. Daarnaast is er een verdenking dat op dinsdag 1 mei jl. met hetzelfde voertuig ook bij een benzinetankstation in Brunnsum benzine was getankt zonder dat ervoor werd betaald. Ook verdenkt de politie hen ervan gisteravond in Hoensbroek met hun auto een aanrijding te hebben gehad (door nog onbekende oorzaak met de auto tegen enkele betonnen paaltjes langs de weg gebotst) en vervolgens te zijn doorgereden/de plaats van aanrijding te hebben verlaten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Hoensbroek; geschoten
Afgelopen zondagavond / afgelopen nacht, omstreeks 24.00 uur kreeg de politie een melding dat er op de Heisterberg in Hoensbroek was geschoten. Vermoedelijk dat een aantal personen op de Heisterberg ruzie heeft gehad waarbij op een gegeven moment met een vuurwapen ook is geschoten. Er is niemand gewond geraakt. De politie die terplaatse kwam trof er niemand meer aan en heeft voor nader onderzoek de omgeving afgezet en de eerste getuigenverhoren afgenomen. De politie stelt een nader/verder onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie