Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: district Sittard

Datum nieuwsfeit: 07-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 7-05-2001 Persberichten district Sittard (H.P. 14.55 uur) Maandag, 7 mei 2001.

Sittard, diefstal beeld:
Uit een fotozaak gevestigd aan de Brandstraat te Sittard heeft zondagmiddag 6 mei 2001 een diefstal plaatsgevonden. Terwijl de eigenaresse in de zaak bezig was met het helpen van klanten was een onbekend gebleven jongeman de zaak binnen gekomen. De jongeman kon ongemerkt de zaak ook weer verlaten. Kort na zijn bezoek werd een beeld uit de zaak gemist. Het handelt zich om een hooggepolijst tinnen beeld met een hoogte van 50 cm voorstelende een man met een zwarte hoed. Het beeld heeft waarde van fl. 650,-. De eigenaresse van de fotozaak heeft aangifte gedaan van de diefstal.

Sittard, autos vernield:
In de nacht van zaterdag op zondag zijn in de gemeente Sittard op acht verschillende plaatsen autos het doelwit geweest van een of meer vandalen. De benadeelden deden allen in de loop van zondag 6 mei aangifte.
De gedupeerden meldden bij het doen van de aangiften in de loop van de zondag dat in vrijwel alle gevallen steeds een ruit van de geparkeerde auto werd vernield door middel van het ingooien met een kei of steen. De kei of steen werd vrijwel elke keer in de auto aangetroffen. De vernielingen vonden plaats op de Burgemeester Kampstraat, de Vouerweg, Kerkvoor, de Pastoor Verbeekstraat, de Annadaelstraat, de Mauritslaan en de Kastelenweg in de gemeente Sitttard. Slechts in een geval kon een buurtbewoner de politie iets mededelen over de mogelijke daders. Meteen na het vernielen van een ruit op zondag 6 mei omstreeks 04.00 uur zag deze buurtbewoner drie jongeren weg lopen van de plaats van het gebeuren.
In dezelfde nacht werd eveneens een auto vernield aan de Baenjenstraat. De eigenaar trof zijn auto zondagmorgen aan met diverse deuken. Uit de aangetroffen sporen bleek dat er een of meerdere personen over de motorkap en het dak van de auto hadden gelopen. De politie stelt een onderzoek in naar de aangerichte vernielingen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie