Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Seizoen voor wijktuinen Zoetermeer start later

Datum nieuwsfeit: 07-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Seizoen voor wijktuinen start later

Door het slechte weer van de afgelopen maanden gaan de wijktuinen dit jaar later open dan normaal. De grond is nog te nat om te kunnen bewerken. De tuinen zullen vanaf 7 mei ( na de meivakantie) weer open gaan. De bewoners die zich in 2000 opgegeven hebben voor het huren van een tuintje krijgen persoonlijk bericht over de latere start van het tuinseizoen.

1700 schoolkinderen gaan tuinieren
Net als vorig jaar bewerken ook dit jaar 1700 kinderen van groep 5 een tuintje. Ze komen elke week met de school naar de tuin toe en krijgen begeleiding van een wijktuinleider en hulp van diverse tuinouders. Deze ouders hebben hiervoor een cursus gevolgd.

Wijktuinen ook voor volwassenen
Op de tuin worden er diverse activiteiten georganiseerd voor volwassenen. Maar u kunt ook een wandeling over de tuin maken of kruiden komen plukken. Op de wijktuin aan de Voorweg en aan de Zegwaartseweg wordt het project begeleid tuinieren georganiseerd. Mensen die nog nooit hebben getuinierd of die weinig ervaring hebben met het kweken van groenten en bloemen kunnen zich opgeven voor dit project. Elke dinsdag- of woensdagavond is de wijktuinleider aanwezig op de tuin voor deskundige begeleiding. Dit jaar worden er vele extra activiteiten op de tuinen georganiseerd want er is iets te vieren: de tuinen bestaan in 2001 25 jaar.

Tuintje te huur
Op de diverse wijktuincomplexen is er nog grond beschikbaar. Het seizoen waarin er een tuin gehuurd kan worden loopt van april tot oktober. De tuinen zijn te huur vanaf 10 m2 en kosten fl 1,00 per m2 per seizoen. U kunt een stuk grond huren om samen met uw gezin te tuinieren, maar ook kinderen die al een keer onder schooltijd hebben getuinierd kunnen een tuintje huren.

U kunt voor inlichtingen of opgave bellen naar een medewerkster van natuur en milieueducatie, tel. 346 9534.Gemeente Zoetermeer © maart 2001

Last update: 30 maart 2001 (10:26)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie