Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werkconferentie NIZW 'Kiezen voor werk' in Ede

Datum nieuwsfeit: 07-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn

Persberichten :

Doorstroom naar werk voor mensen met een (verstandelijke) handicap

Werkconferentie Kiezen voor werk op 7 mei 2001 in Ede

9 maart 2001

Een baan biedt zingeving, contacten, structuur en economische zelfstandigheid. Voor mensen met een (verstandelijke) handicap is werk echter geen vanzelfsprekendheid. Op welke manier kan de doorstroom van deze groep naar werk vergroot worden? Krijgen gehandicapten voldoende mogelijkheden om te kiezen welk werk bij hun past? Deze vragen staan centraal tijdens de werkconferentie Kiezen voor werk die het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn / NIZW op 7 mei 2001 in de Reehorst in Ede organiseert.

Op de werkconferentie informeert het NIZW betrokkenen van zorginstellingen en andere organisaties over ontwikkelingen in beleid, visie- en methodiekontwikkeling. Het NIZW is eind 2000 gestart met het stimuleringsprogramma Doorstroom van dagbesteding naar werk. Het doel van dit programma is om de doorstroom naar vormen van betaald werk te vergroten voor mensen met een handicap. Het stimuleringsprogramma richt zich met name op (verstandelijk) gehandicapten die momenteel gebruik maken van voorzieningen voor dagbesteding. Er wordt bezien welke vergelijking mogelijk is ten aanzien van toeleiding naar werk van jongeren op (Z)MLKscholen en de doelgroep lichamelijk gehandicapten.

Doelgroep van werkconferentie
De werkconferentie Kiezen voor werk richt zich met name op professionals die betrokken zijn bij visieontwikkeling, productontwikkeling of uitvoering van doorstroom van cliënten naar betaald werk. Dat kunnen zijn: medewerkers en managers van activiteitencentra, DVOs, zorginstellingen, SPDen, afdelingen arbeidsintegratie, instellingen voor begeleid werken, speciaal onderwijs, Wsw-bedrijven en WIW-organisaties, arbeidsvoorziening en uitvoeringsorganisaties.

Deelname
Deelname aan de werkconferentie Kiezen voor werk kost f 150,-. Geïnteresseerden kunnen een aanmeldingsformulier aanvragen bij NIZW / Cursus- en congresbureau, Postbus 19152, 3501 DD Utrecht, telefoon (030) 230 66 01, fax (030) 230 64 90, e-mail (congres@nizw.nl).

Contact
NIZW / Cursus- en Congresbureau, e-mail: (congres@nizw.nl)

Laatste update: 9 maart 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie