Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Klein onderhoud aan Aalsmeerbaan Amsterdam Airport Schiphol

Datum nieuwsfeit: 07-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Amsterdam Airport Schiphol

Persberichten

Klein onderhoud aan Aalsmeerbaan

Van maandag 7 mei tot vrijdagochtend 11 mei wordt de Aalsmeerbaan geheel buiten gebruik gesteld. Dan wordt het jaarlijkse onderhoud aan de baan gepleegd. De werkzaamheden bestaan onder andere uit onderhoud van de naderingshulpmiddelen van Luchtverkeersleiding Nederland, het bijschilderen van de belijning op de baan, het schoonmaken van de baanverlichting en het plaatsen van extra bebording en windzakken.

De Aalsmeerbaan wordt normaal tijdens de nachtelijke uren niet gebruikt. Daarom zal de baan al vanaf zondagavond 6 mei om 23.00 uur zijn gesloten voor het vliegverkeer. De baan wordt vrijdagochtend 11 mei om 07.00 uur weer voor het vliegverkeer opengesteld. Luchtverkeersleiding Nederland zal, indien de weersomstandigheden dit toelaten, op woensavond en donderdagavond tussen 20.30 en 23.00 uur meetvluchten uitvoeren om de naderingshulpmiddelen te controleren. Tijdelijk ander baangebruik
Gedurende de dagen dat de Aalsmeerbaan niet gebruikt kan worden, zullen de overige start- en landingsbanen meer worden ingezet. Naar verwachting zal de Buitenveldertbaan meer worden gebruikt voor startend en landend verkeer. Iedere dag wordt op basis van de weersomstandigheden bepaald welke banen voor starts en welke voor landingen worden gebruikt.

In het Gebruiksplan 2001 is met deze onderhoudsperiode rekening gehouden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie