Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aankondiging 24-uurs-staking centrale keuken MCL Zuid

Datum nieuwsfeit: 07-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ABVAKABO FNV

24-uurs-staking centrale keuken Leeuwarden 7 mei

Groningen, 4 mei 2001

24-uurs-staking centrale keuken Leeuwarden 7 mei 2001

Op maandag 7 mei wordt een 24-uurs-staking in de centrale productiekeuken van het Medisch Centrum Leeuwarden Zuid, onderdeel van de Zorggroep Noorderbreedte te Leeuwarden. Deze staking is de eerste in een reeks van harde acties voor een nieuwe CAO Ziekenhuizen. Door de staking worden geen warme maaltijden geproduceerd voor de patiënten van drie ziekenhuizen, twee verpleeghuizen, een verzorgingshuis en een instelling voor verslavingszorg. Bij het ziekenhuis MCL Zuid worden ook geen broodmaaltijden geproduceerd. Verder blijft de afwas deze dag staan. Het is voor het eerst in de zorgsector dat in een centrale instellingskeuken 24 uur wordt gestaakt, waardoor de voedselproductie en -distributie volledig lam wordt gelegd.

De Zorggroep Noorderbreedte moet door de actie noodgedwongen bij een cateringsbedrijf vervangende maaltijden en dranken betrekken. Onder de patiënten worden lunchpakketten verdeeld en een koude snack (salade). Omdat de afwaskeuken ook staakt, worden in het ziekenhuis MCL Zuid vanaf zondagavond de maaltijden en dranken in disposable servies geserveerd. De actie gaat hoe dan ook door, ook in het geval de onderhandelingen tussen bonden en de NVZ dit weekend worden hervat. Het productiesysteem van de keuken is zodanig, dat snelle hervatting van de productie onmogelijk is.

Vanaf 7.00 uur komen de werknemers in de kantine boven de keuken van MCL Zuid bijeen om zich als staker te registreren. Na de registratie, koffie en korte toespraken gaan de stakende werknemers rond 8.30 uur, onder begeleiding van een doedelzakspeler, door het ziekenhuis naar de Raad van Bestuur van de Zorggroep Noorderbreedte met een oproep om snel met een beter CAO-bod te komen.

Nadere informatie:
William Moorlag, bestuurder, 050 . 5240101 (W), 06 . 51218417 (M),
0595 . 442686 (T)


04 mei 01 13:59

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie