Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Corio koopt portefeuille in Frankrijk

Datum nieuwsfeit: 08-05-2001
Bron: VIB
Zoek soortgelijke berichten
VIB

P E R S B E R I C H T

Utrecht, 8 mei 2001

Corio koopt portefeuille in Frankrijk

Corio, beleggingsmaatschappij in commercieel vastgoed, heeft in Frankrijk een portefeuille, die voornamelijk uit winkelobjecten bestaat, gekocht voor in totaal ? 27 miljoen. De aangekochte portefeuille bestaat uit drie grote winkelpanden (? 13 miljoen), drie megastores (? 10 miljoen) en acht kleinere objecten (? 4 miljoen). Het netto aanvangsrendement van deze portefeuille ligt boven de 8 %. De portefeuille in Frankrijk beslaat nu 21 % van de totale Corio portefeuille. Deze aankoop past binnen de strategie van Corio om te groeien in Europa, buiten Nederland, met focus op retail.

Eén winkelpand bevindt zich in het centrum van Metz en is 11.500 m² groot. Dit object wordt verhuurd aan het warenhuis Printemps. De twee andere winkelpanden staan in het centrum van Mulhouse en zijn respectievelijk 13.000 m² en 6.500 m² groot. Deze panden worden onder andere gehuurd door FNAC en Monoprix. De megastores bevinden zich in Saint Geneviève des Bois, Danmaries les Lys en Brie Comte Robert (in deze laatste heeft Corio een belang van 33 %). Deze megastores beslaan in totaal 17.500 m². De acht kleinere objecten bevinden zich door heel Frankrijk en beslaan in totaal 14.000 m², ze worden dit jaar nog verkocht.

Profiel van Corio
Corio (de nieuwe naam van VIB en WBN) is een onafhankelijke beleggingsmaatschappij in Europees commercieel vastgoed met een primaire focus op retail. De aandelen zijn beursgenoteerd waardoor instituten en particulieren gemakkelijk toegang hebben tot de hoogwaardige portefeuille. Deze is vooralsnog geconcentreerd in Nederland, Frankrijk en Spanje en bestaat uit winkels en -in mindere mate- kantoren en bedrijfsruimten. De strategie van Corio is gericht op verdere expansie in Europa. Met haar beleggingen streeft Corio een zo hoog mogelijk rendement bij een beperkt risico na. De nadruk op retail en de geografische spreiding in Europa verlagen de conjunctuurgevoeligheid. Daarbij wordt een dynamisch portefeuillebeleid gevoerd. Corio is betrokken bij verschillende fases van het beleggingsproces. Dit gebeurt vanuit een professionele en toegewijde organisatie. Activiteiten als (center)management, verhuur, marketing, renovatie, acquisitie en verkoop van vastgoed vragen naast juridische, financiële en fiscale expertise ook lokale marktkennis. Deze deskundigheid is ondergebracht in de lokale organisaties in Nederland (Utrecht), Frankrijk (Parijs) en Spanje (Madrid).

Corio is een beleggingsmaatschappij met veranderlijk kapitaal en een closed-end karakter. De aandelen Corio zijn hierdoor een meer liquide belegging dan directe beleggingen in vastgoed. De marktkapitalisatie bedraagt heden ongeveer ? 1,7 miljard en de omvang van de vastgoedportefeuille bedraagt ongeveer ? 2,7 miljard.

Voor meer informatie:
Th. W. Wernink, voorzitter directie, t 030 282 93 71 e (info@nl.corio)-eu.com of i www.corio-eu.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie