Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 08-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 8 mei 2001

Bouwkeet brand af Noordwijk (D1) Op maandag 7 mei rond 21.30 uur brandde een bouwkeet op een terrein aan de Achterweg volledig af. De bouwkeet, naast een paardenstal, was als schuilobject in gebruik. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De politie doet daar onderzoek naar. De brandweer van Noordwijk bluste het vuur.

Inbraak in woning Valkenburg (D2) Op maandag 7 mei werd in de ochtend ingebroken in een woning aan de Katwijkerlaan. Om binnen te komen werd een raam aan de achterkant van de woning opengebroken. Uit de woning worden paspoorten, passen, geld, sieraden en fotoapparatuur vermist.

Ontzegging voor rondhangende jeugd Benthuizen (D3)
Het terrein van basisschool Arnoldus van Os aan de Christinastraat is op schooldagen na 17.00 uur en in het weekend niet meer toegankelijk voor rondhangende jeugd. Door middel van een bord wordt dit duidelijk gemaakt. Deze maatregel is genomen naar aanleiding van diverse meldingen van (geluids-)overlast door rondhangende jeugd op het schoolterrein. De boete voor overtreding bedraagt f 60,--.

Inbraak in woning Leiden (D4) In de nacht van zondag 6 op maandag 7 mei werd ingebroken in een woning aan de Julianakade. Vermoedelijk kwamen de daders binnen na het openflipperen van een deur. Uit de woning worden een laptop, een camera, een walkman en een geldbedrag vermist.

Kop-staart-aanrijding Leiden (D4) Op maandag 7 mei rond 19.30 uur liep een 65-jarige automobilist uit Oegstgeest rug- en nekletsel op nadat hij op de Willem de Zwijgerlaan van achteren werd aangereden door een 21-jarige automobilist uit Leiderdorp. De Leiderdorper had te laat in de gaten dat voor hem auto's waren gestopt om een voetganger op een voetgangersoversteekplaats voor te laten gaan. Daarop reed hij tegen de Oegstgeester. Deze werd overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis in Leiderdorp.

Onder invloed rijden Leiden (D4) De politie hield op dinsdag 8 mei rond 02.30 uur op de Nieuwe Beestenmarkt een 58-jarige automobilist uit Leiden aan. De man had te veel gedronken. Een ademanalyse kwam uit op 305 ug/l. daar waar 220 ug/l. de limiet is in het verkeer.

Dronken fietser belandt in de Oude Rijn Alphen aan den Rijn (D5) Een 37-jarige fietser uit Hazerswoude-Rijndijk, belandde op maandag 7 mei rond 20.15 uur met zijn fiets in de Oude Rijn. De man fietste over het fietspad bij de Gnephoek toen hij de macht over zijn stuur verloor. De oorzaak was vermoedelijk overmatig alcoholgebruik. Bij zijn val liep hij ook licht letsel op aan het hoofd. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis. De politie liet daar van de man een bloedproef afnemen.

Automobilist ramt occassions Ter Aar (D5)
Een 22-jarige automobilist uit Nieuwveen liep op dinsdag 8 mei rond 01.05 uur bij een verkeersongeval op de Westkanaalweg nekletsel op. Hij werd overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis in Leiderdorp. De Nieuwvener raakte de controle over zijn auto kwijt nadat hij met zijn rechterwielen in de berm terecht was gekomen. Vervolgens schoot hij met zijn auto een terrein met ocassions op. Daar ramde hij twee geparkeerde te koop staande auto's en kwam tot stilstand. De Nieuwvener verklaarde tegenover de politie met een snelheid van ongeveer 70 kilometer gereden te hebben. De politie denkt dat de snelheid hoger moet zijn geweest. Dit concludeert zij uit het aangetroffen remspoor op het wegdek.

Dronken automobilist vliegt uit de bocht Moordrecht (D6) Door vermoedelijk een combinate van een te hoge snelheid en alcoholgebruik kon een 30-jarige automobilist uit Oud Beijerland op maandag 7 mei rond 22.30 uur zijn auto in een bocht van de Middelweg niet meer houden. Hij ramde daarop een naast de weg geparkeerde auto en belandde met deze auto in een sloot naast de weg. De Oud Beijerlander kwam er zonder kleerscheuren vanaf. Wel constateerde de politie drankgebruik bij de man. Een ademanalyse kwam uit op 560 ug/l. daar waar 220 ug/l. de limiet is in het verkeer.

Inbraak in woningen Gouda (D7)
Tussen middernacht van maandag 7 mei en de ochtend, werd ingebroken in een woning aan Klein Amerika. Op wat voor manier de inbrekers binnen kwamen is de politie nog niet bekend. Uit de woning wordt een aktetas met rijbewijs, passen, kentekenbewijs vermist evenals een portemonnee met een geldbedrag en een OV-jaarkaart. In diezelfde nacht werd ingebroken in een woning aan de IJssellaan. Hier kwamen de inbrekers vermoedelijk binnen na het zogenaamde openhengelen van een deur. Uit deze woning worden een paspoort, een rijbewijs, een telefoon en een geldbedrag vermist.

Kamer brand uit Reeuwijk (D7)
Op maandag 7 mei rond 08.45 uur brandde een kamer van een pand aan de Dorpsweg volledig uit. De bewoner was op het moment van de ontdekking van de brand niet thuis. De brandweer bluste het vuur. Mogelijk onstond de brand door een stoel die voor een gaskachel stond, een sigaret of door de gaskachel zelf. De politie doet hier onderzoek naar.

Vuurpijltjes veroorzaken beginnende brand Reeuwijk (D7) Op maandag 7 mei rond 18.30 uur ontstond een beginnende brand van een dak van een woning aan de Beatrixlaan. De bewoners zelf en de geallarmeerde brandweer wisten het vuur in de kiem te smoren. Het beginnende vuur ontstond nadat de zoon des huizes van oud en nieuw overgebleven vuurpijltjes afstak vanuit zijn raam. Hij klemde daarvoor de vuurpijltjes tussen de dakpannen. Toen hij na even weggeweest te zijn terugkwam, zag hij een rookontwikkeling en waarschuwde zijn ouders. Daarop kon tijdig ingegrepen worden.

Inbraak in woning Bodegraven (D7) Op dinsdag 8 mei werd rond 04.20 uur ingebroken in een woning aan de Vossestaart. Om binnen te komen boorden de inbrekers gaatjes in de sponning van een raam en konden zo bij de hefboompjes van een raam en deze ontsluiten. Op dit moment is nog niet bekend wat de inbrekers uit de woning weggenomen hebben.

Bergambachter steekt plaatsgenoot in been Bergambacht De politie heeft maandagavond 7 mei omstreeks 19.00 uur een 22-jarige man uit Bergambacht aangehouden en inverzekeringgesteld op verdenking van het steken van een 24-jarige plaatsgenoot. Beide mannen zijn bekenden van elkaar. Op een parkeerplaats aan de Henry Dunantstraat kwam het omstreeks 18.50 uur tot een treffen tussen beiden. Aanleiding tot het steken zou een conflict over een vrouw zijn. Het slachtoffer werd geraakt in zijn been. Hij is overgebracht naar het Groenehartziekenhuis te Gouda.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie